Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Minden idők leggyorsabb és legfinomabb kenyere...

Sör, sajt, alma, kenyér - mindez egyben!

2014. október 24. - Heni süt neked

Az úgy történt, hogy az ír munkások körében megszokott volt, hogy elég sokszor csomagolt az asszony ebédre nekik almát, finom sajtot, kenyeret és egy üveg Guinness-t. Mert ez úgy bejött. Mert egyszerű, de finom.Mert tartalmas. Aztán egy fifikás pék gondolt egyet és megalkotta ezt a kenyeret, amiben minden benne volt. 4in1. Nem nyúlt mellé vele, mert létrejött az egyik legfinomabb, leggyorsabb kenyérfajta, amit valaha kitaláltak.

kenyér.jpg

Az elkészítése pofonegyszerű.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 púpozott tk. sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, 4 dl barna sör (testesebb, karamellizáltabb az íze), de helyettesíthető íróval is, príma igazán ezzel is, 1-2 alma meghámozva és kockára vágva, 15 dkg sajt felkockázva keményebb sajtot javasolok)

Keverjük össze az egészet, ne ijedjetek meg, ha lágyabb tészta lesz az eredmény, ez kell! Nem szabad túlságosan kikeverni, ennek a tésztának az alapja, hogy olyan rusztikus, darabos az állaga. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire formázzunk egy cipót, ajánlatos bevágni keresztben a tetejét, na jó, csak azért, mert úgy szebb, és profibb a kinézete :) . Tegyük előmelegített 190 fokos sütőbe kb. 45-50 percre. De nem győzőm hangsúlyozni, hogy az időtartam sok mindentől függ, egyénileg, a sütő típusától függően. Tehát szerencsés ellenőrizni, mielőtt kivesszük. Az alap kenyérszabály itt is él: ha az alját megkopogtatjuk és kongó hangot ad, akkor biztosan átsült és kész a házi, finom és nagyon egyszerű, ám annál finomabb cipónk.

Javaslat: bármilyen kombinációban működik ez a recept! Az alap fix, de behelyettesíthető az alma és/vagy a sajt, sonkával, pirított hagymakockákkal, aszalt paradicsommal, sok-sok fokhagymával, olivabogyóval. Csak a fantázia szab határt... Kipróbáltam mindegyiket, egyik finomabb, mint  a másik! Sütésre fel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr926828655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása