Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

TIPP! Chilis só, házilag...

Hogyan készítsünk fűszersót egyszerűen, otthon? Így!

2014. október 26. - Heni süt neked

Ha maradt otthon chili, ami már épp száradásnak indult vagy már nem olyan friss és csábító, használd fel a legfinomabb fűszersóként. Használhatod szinte mindenben, amihez illik egy kis pikáns csípősség. Leginkább sülteknél lehet a legjobban kihasználni, de príma salátákhoz, levesekhez, sőt gyümölcsszószókat is meg tudsz vele bolondítani.

chilis só.jpg

Elkészíteni sem egy ördöngősség:

nagyszemű tengeri só, nem flancból, hanem mert ezzel könnyebb aprítani a chilit, valamint annyi chilipaprika, amennyire szeretnéd, hogy erős, csípős vagy csak pikáns legyen a fűszersód. Mindezt tedd az aprítógépbe és pár perc alatt már kész is a rózsaszínű, ízes cucc. Viszont nedves az állaga, így terítsd ki egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, helyezd a radiátorra és hagyd egy éjszakát kiszáradni. Másnap már öntheted is egy jól zárható üvegbe. Így sokáig megtartja aromáját, illatát, ízét. Kalandra fel! :)

kész ső.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr756834559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása