Ha maradt otthon chili, ami már épp száradásnak indult vagy már nem olyan friss és csábító, használd fel a legfinomabb fűszersóként. Használhatod szinte mindenben, amihez illik egy kis pikáns csípősség. Leginkább sülteknél lehet a legjobban kihasználni, de príma salátákhoz, levesekhez, sőt gyümölcsszószókat is meg tudsz vele bolondítani.
Elkészíteni sem egy ördöngősség:
nagyszemű tengeri só, nem flancból, hanem mert ezzel könnyebb aprítani a chilit, valamint annyi chilipaprika, amennyire szeretnéd, hogy erős, csípős vagy csak pikáns legyen a fűszersód. Mindezt tedd az aprítógépbe és pár perc alatt már kész is a rózsaszínű, ízes cucc. Viszont nedves az állaga, így terítsd ki egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, helyezd a radiátorra és hagyd egy éjszakát kiszáradni. Másnap már öntheted is egy jól zárható üvegbe. Így sokáig megtartja aromáját, illatát, ízét. Kalandra fel! :)