Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Magamról

2014. október 30. - Heni süt neked

címlap.jpg

 Egy kicsit hedonista vagyok. Szeretek élni, nevetni, enni, főzni, boldognak lenni. A főzés mindezeket magába foglalja. Imádok piacolni, kiválasztani a legfrissebb, legszebb zöldséget, gyümölcsöt, húst. Már vásárláskor azon gondolkozni, hogy vajon ezekből milyen finomságot tudok összehozni. Azonban velem is van olyan, hogy semmi kedvem kimozdulni, ezért a spájzt és a hűtőszekrényt hívom segítségül. Ezekből a "maradékokból" illetve alapanyagokból meglepően jó kombinációk, ízek, újdonságok születnek olykor.

Hiszek a közös étkezések összetartó erejében, a baráti vacsorák hangulatteremtő lehetőségében.

Örülnék, ha az utóbbi évek gasztro őrületének nem csak trendi vagy sznob eleme lenne, hanem a klasszikus örömforrás is, amikor anyák és lányaik, családok együtt és boldogan töltik főzéssel a szabad óráik egy kis részét. Ha a házi koszt ismét fontos és mindennapi része lenne életünknek. Mert főzni NEM ördögtől való. Mert főzni NEM nehéz. Mert főzni NEM időigényes, csak szervezés kérdése az egész. Jó, persze, vannak bonyolultabb és időigényesebb receptek is, de nem ezekkel kell kezdeni... :) Az igazi ízek nem feledhetőek. A sok műanyag étel után hihetetlen felüdülés valós zamatokat érezni a szánkban.

Szívesen segítek másoknak is. Ha valakinek nincs affinitása, türelme, hogy egy családi ebédet összehozzon vagy épp a barátait szeretné megörvendeztetni egy vacsorával, akkor örömmel adok tanácsokat, állítok össze receptjeimből menüsorokat, magyarázok, segítek. 

Kérdezz, keress nyugodtan és bizalommal. Megtisztelsz vele...

focim_kep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr576848893
süti beállítások módosítása