Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Téli nyavalyák ellen...

2015. január 14. - Heni süt neked

Valami fránya kórság lett rajtam úrrá. Szipogok, kapar a torkom, a gyomom sincs túl jól. Szóval nem vagyok a toppon. Pedig muszáj összeszednem magam, mert ezer a dolog.

Ilyenkor a legjobb megoldás, ha összesen 3 összetevőből készítek "TEÁT". Azért az idézőjel, mert tea abszolút nincs benne, viszont forró vízzel készül, és úgy is isszuk, mint a klasszikus angol innivalót.

miracle_tea1.JPG

Hozzávalók:

  • 1 üveg méz
  • 1 kis darab friss gyömbér
  • 2 db citrom
  • 1 nagyobb csavaros üveg

miracle_tea.JPG

 Az üvegbe beletesszük a szőröstül-bőröstül feldarabolt citromot (érdemes negyedekre vágni és felszeletelni közepesen vastag szeletekre), ugyan így járunk el a gyömbérrel, de azt pucoljuk meg, majd az egészre öntsük rá a mézet. Keverjük össze az egészet, és zárjuk le az üveget. Hagyjuk állni min.1-2 napig. Ha szükség van gyors segítségre, ha megfázunk, a gyomrunk rendetlenkedik, vagy bármi nyavalya törne ránk így télen, kapjuk elő a csodaszert, tegyünk belőle 1-2 evőkanálnyit a csészénkbe, öntsük fel forróvízzel. Et voila! Kész is a teánk, ami gyógyír mindenre. Még arra is, amire nem akarjuk :)

miracle_tea2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr747073777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása