Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tejszínes zöldségkrémleves, élő kenyérrel - amikor a napfény inspirál...

(vega + gluténmentes recept)

2015. március 10. - Heni süt neked

Úgy tűnik, hogy ez a tavaszi idő kihozza belőlem az állatot. Mármint úgy értem, hogy zöldségre vágyom inkább, mint húsra. Amolyan tavaszi vega lettem. Szigorúan ideiglenesen, mert nemsokára jön Húsvét, amikor újból előbújik a húsevő fenevad énem. Ki tud ellenállni a sonkáknak, kolbászoknak és a többi finomságoknak? Na jó, biztos van aki, de én tutira nem!

Na szóval, hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, elkészítettem egy krémlevest, tele zamatos zöldségekkel.

 tejszines_zoldsegkremleves.jpg

Hozzávalók:

  • 1 fél szál póréhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 friss brokkoli
  • kevés olaj
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, őrölt babérlevél, római kömény, friss kakukkfű (sok)

 

Elkészítése: egy kevés olajon megdinszteljük a karikára vágott pórét, sárgarépát. Majd beletesszük a rózsáira szedett brokkolit. Nyugodtan tegyük bele a törzsét is, addig vágjuk, amíg nem érezzük a vége felé, hogy ott már fás. Fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Ne főzzük túl! Hiába krémleves, szerintem sokkal finomabb, amikor ress állapotig puhítjuk csak. Több íz, talán még tápanyag is marad benne így. Ha elkészült, botmixerrel pürésítem. Nyugodtan maradjon benne 1- 2 darab zöldség egészben. Belekeverem a tejszínt, majd a végén, tálaláskor megszórom frissen vágott snidlinggel.

Friss, tavaszi leves, a tavasz minden üdeségével!

És hogy mi az az élő kenyér? Új kedvencem, amit vasárnap a Szimpla piacon lőttem. Ez a finomság azért élő, mert az alapanyagokat 40 fokon aszalják, tehát minden értékes összetevő teljes mértékben megmarad a kenyérszeletekben. Van ebben minden finomság: lenmag, zellerszár, lilahagyma, fokhagyma, sárgarépa, édes paprika, köménymag, koriander mag, mazsola, só, citromlé, víz. Ez egy nagyon rostos, egészséges és laktató opció fogyókúrázóknak, glutén és fruktóz érzékenyeknek, és mindenkinek, aki szereti a finomságokat, újdonságokat.

Hajra tavasz, hajrá friss zöldségek!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr947256581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meiszner.kati 2015.03.11. 13:31:53

ez szerintem nem igazán felel meg a kenyér fogalmának,ugyan ettől még egészséges és finom is lehet
süti beállítások módosítása