Kelbimbó. Megosztó egy zöldség. Van aki utálja, van aki rajong érte. Én ez utóbbiak táborába tartozom. Ezer fajtája létezik az elkészítésének. Kár, hogy csak 1-2 az, amit általában elkészítünk belőle. Hogy kicsit növeljem azon receptek számát, ami bemutatja további felhasználását ennek az igazán csodás kis zöldségnek, hadd mutassam be ezt a fajta kelbimbós ételt.
Hozzávalók 4 személyre:
- kelbimbó 1 kg
- juhtúró 25 dkg
- bacon 10 dkg
- joghurt 4 dl
- olaj 0,5 dl
- só, bors, zsemlemorzsa, szerecsendió
Elkészítés:
1. a kelbimbókat főzzük elő kb. 10 percig, majd egy kevés olajon pirítsuk át, hogy kapjon egy kis színt. De ne égessük meg!
2. ezután tegyük bele egy kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt jénaiba, majd a juhtúrót morzsoljuk a tetejére, a végén locsoljuk meg a joghurttal, Fűszerezzük, és kevés zsemlemorzsával szórjuk meg a tetejét
3. 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, amíg a túró ráolvad, és kicsit megpirul a teteje
4. a legvégén abban az olajban, amiben a kelbimbót is megkapattuk, süssük ki a bacon kockákat, majd ezzel megszórva tálaljuk
Igazán egyszerű és gyors étel. Ráadásul sokkal könnyebb, mint a tésztás verzió. Ugyanakkor laktató, tartalmas fogás.
Jó étvágyat!