Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tárkonyos, gombás, spenótos metélt - mert néha kell egy kis tészta...

vega + cukormentes recept

2015. március 19. - Heni süt neked

Ahogy közeledik a tavasz öles lépteivel, egyre inkább a hús nélküli és könnyedebb ételeket részesítem előnyben. De a tészta is hiányzik. Így kombinálva a két feltételt, megszületett az alábbi zamatos, és pofon egyszerű tésztaétel.

gombas_spenotos_tagliatelle4.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • széles metélt tészta 50 dkg
  • gomba 50 dkg
  • tejszín 2 dl
  • friss tárkony
  • vaj 5 dkg
  • bébi spenót 1 doboz
  • lilahagyma 1 db


Elkészítés:
1. a tésztát feltesszük főni sós, lobogó vízbe. Kifőzzük, leszűrjük. Mindig tegyünk el egy keveset a főző léből! Később jól jöhet.

  1.  Közben a lilahagymát apró kockára vágjuk, vajon megdinszteljük, sózzuk, borsózzuk, beletesszük a laskára vágott gombát, összepirítjuk, megszórjuk a friss tárkonnyal.

3. felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk. Levesszük a tűzről.

  1. Tálaláskor egy mély tálban összekeverjük a tésztát a tejszínes, tárkonyos gombával, majd belekeverjük a bébi spenótot. Ha túl sűrű lenne, öntsük fel egy kis pohár főzővízzel.

 

Jó étvágyat! Főzésre fel :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr487284595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása