Mindenki dugig ette magát az ünnepek alatt. Ilyen ez. Pont mint karácsonykor. Túl vagyunk a nagy családi összejöveteleken, ahol a középpontban az evés áll. Kicsit olyan ez, mint Gombóc Artúr csoki vonzalma. Mindegy, hogy kerek, szögletes, hosszúkás, édes, még édesebb, erős, sós, töltött vagy sima. A lényeg, hogy sok legyen! Megterheljük a pénztárcánkat és a gyomrunkat is egyaránt. Majd az ünnepek elmúltával ott marad az a fajta teltség érzés, amikor azt mondjuk: NEM! Nem eszem ennyit többet. Csak mértékkel mindent. És elkezdünk ezen a csonka héten vágyódni a light-os ételek után, hirtelen szimpátiát érzünk a vega életmód iránt, sőt kacsintgatunk a fogyókúra gondolatával is. Ki így, ki úgy éli meg és túl az össznépi evészetek végtelen sorát, de egy biztos: a gyomrunk egy kis időre álljt parancsol. Vagy legalábbis egy kis könnyedségre, kacérságra vágyik. Adjuk meg neki!
Az alábbi étel egy kellemes, ízes, mégis a maga módján üdítően könnyed étel. Ne ülj fel a bacon sugallta ellenérzésnek. Csak egy kis plusz ízt csempészik ebbe az ételbe.
Hozzávalók 4 főre:
- rizs – 1 zacskó előfőzött
- bacon – 20 dkg
- brokkoli – 1 kis fej
- tojás – 4 db
- só, bors,
- újhagyma – 1 cs.
- koriander – 1 cs.
- chili – 1 db
- olaj
Elkészítése:
Megfőzzük forró vízben a rizst, valamint külön, sós vízben a brokkolit, amit előzőleg kis rózsáira szedtünk. Közben kisütjük a bacont, egy kevés olajon. Majd beletesszük a felaprított újhagymát, koriandert, chilit. Ha elkészült a brokkoli és a rizs, belekeverjük a pirított, fűszeres bacon-be. Tükörtojással a tetején tálaljuk.
Gyomrot pihentető, ámde finom ízkavalkád ez a fogás. Szívből ajánlom!