Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy kis könnyített ebéd a nagy zaba után - bacon-ös, brokkolis rizs tükörtojással

laktóz-, és cukormentes recept

2015. április 08. - Heni süt neked

Mindenki dugig ette magát az ünnepek alatt. Ilyen ez. Pont mint karácsonykor. Túl vagyunk a nagy családi összejöveteleken, ahol a középpontban az evés áll. Kicsit olyan ez, mint Gombóc Artúr csoki vonzalma. Mindegy, hogy kerek, szögletes, hosszúkás, édes, még édesebb, erős, sós, töltött vagy sima. A lényeg, hogy sok legyen! Megterheljük a pénztárcánkat és a gyomrunkat is egyaránt. Majd az ünnepek elmúltával ott marad az a fajta teltség érzés, amikor azt mondjuk: NEM! Nem eszem ennyit többet. Csak mértékkel mindent. És elkezdünk ezen a csonka héten vágyódni a light-os ételek után, hirtelen szimpátiát érzünk a vega életmód iránt, sőt kacsintgatunk a fogyókúra gondolatával is. Ki így, ki úgy éli meg és túl az össznépi evészetek végtelen sorát, de egy biztos: a gyomrunk egy kis időre álljt parancsol. Vagy legalábbis egy kis könnyedségre, kacérságra vágyik. Adjuk meg neki!

Az alábbi étel egy kellemes, ízes, mégis a maga módján üdítően könnyed étel. Ne ülj fel a bacon sugallta ellenérzésnek. Csak egy kis plusz ízt csempészik ebbe az ételbe.

bacon-os_brokkolis_rizs_tukortojassal.jpg

 Hozzávalók 4 főre:

  • rizs – 1 zacskó előfőzött
  • bacon – 20 dkg
  • brokkoli – 1 kis fej
  • tojás – 4 db
  • só, bors,
  • újhagyma – 1 cs.
  • koriander – 1 cs.
  • chili – 1 db
  • olaj

Elkészítése:

Megfőzzük forró vízben a rizst, valamint külön, sós vízben a brokkolit, amit előzőleg kis rózsáira szedtünk. Közben kisütjük a bacont, egy kevés olajon. Majd beletesszük a felaprított újhagymát, koriandert, chilit. Ha elkészült a brokkoli és a rizs, belekeverjük a pirított, fűszeres bacon-be. Tükörtojással a tetején tálaljuk.

Gyomrot pihentető, ámde finom ízkavalkád ez a fogás. Szívből ajánlom!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr777350152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m_and_m 2015.04.09. 12:15:51

Baconos? Jó lesz az szalonnásnak!
süti beállítások módosítása