Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Zsenge tökragu karalábé zölddel

vega, vegán és gluténmentes recept

2015. április 26. - Heni süt neked

"Az úgy volt"rovatunk újabb epizódja következik. Szóval az úgy volt, hogy tegnap egy jó kis csirkehúslevest főztem sok, friss zöldséggel. Például ugye karalábéval, aminek megmaradt a gyönyörű zöldje, amit sajnáltam volna kidobni. Nem vöröshagymát tettem a levesbe, hanem egy szép, nagy póréhagyma felét (a fehér részét), így megmaradt a zöld része, ami hasznosításért kiáltott. Valamint vettem új fokhagymát, aminek szinte azonnal elfogyott a fej része (paradicsom és házi sajt társaságában),de a szár része, ami még zsenge, de kellően ízletes volt, szintén megmaradt. Valamint elcsábulásom tárgyát képezte a piacon a zsenge tök, amiből akkor még nem tudtam, mit szeretnék készíteni, de a fenti alapanyagok birtokában körvonalazódott már. Így lett végül egy fokhagymás, póréhagymás, karalábé zöldjével készült párolt tökragu.

zsenge_tok_karalabe_zolddel1.jpg

Hozzávalók:

  • 2 db kis, zsenge tök
  • 1 db karalábé zöldje (csak a zöldje!)
  • 1 db új fokhagyma (szára)
  • 1 fél póréhagyma (zöld része)
  • só, bors, szerecsendió, olívaolaj
  • kevés tejföl vagy laktózmentes joghurt

Elkészítése:

A forró olajra rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, és  fokhagymát, valamint a csíkokra vágott karalábé leveleit. Sózzuk,borsozzuk, ráreszelünk egy kevés szerecsendiót, de csak óvatosan vele, nehogy túlzásba essünk, mert akkor túlzottan rányomja ízvilágát ragunkra. Ezek után hozzáadjuk a felkockázott zsenge tököt. Lefedjük a serpenyőt és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek. Kevés idő kell neki, vigyázzunk: NE essen szét a tök, ne főzzük túl! Tálaláskor egy kevés tejföllel (vagy laktózmentes joghurttal) tálaljuk. Nagyon passzol hozzá ez a friss, savanykás kiegészítő!

Hát így! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr397400270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása