Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Húspogácsa mentával és házi mustárral - egy ütős szendvics

2015. május 04. - Heni süt neked

Hadd adjak egy ütős, bár nagyon egyszerű szendvics ötletet így a hét elejére. Komplett ebéd vagy vacsora lehet ez a laktató, csupa friss alapanyagból készült étel. Igazából semmi különös, mégis ízbomba a szájban, balzsam a léleknek és a testnek egyaránt. Szokásom híven gyors is. Még a házi mustár is. Direkt nem hamburgert írtam, mert ez több, mint egy hamburger, Függetlenül attól, hogy kevesebb összetevő van benne. Vegyünk egy nagy levegőt, küzdjük le a gyors éttermek iránti vonzódásunk és bátran készítsük el ezt az ételt. Nem fog csalódást okozni! Természetesen bővíthető, variálható ízlés szerint sajttal, zöldségekkel. De így is mennyei. Sőt! Néha a kevesebb, több... :)

hamburger1.jpg

Hozzávalók:

  • darált hús (sertés-marha keveréke)
  • menta
  • petrezselyem
  • chili
  • só, bors
  • mustármag
  • almaecet
  • méz
  • só, bors

Elkészítése

Bekeverem a darált húst a fűszerekkel és az apróra vágott mentával és petrezselyemmel (nagyjából azonos mennyiség). Amíg hagyom kicsit összeérni az ízeket, elkészítem a házi mustárt. A mustármag 1/3 részét mozsárban durvára töröm, a 2/3 részét pedig porítom. Ha ezzel elkészültem, öntök hozzá annyi almaecetet, hogy krémes állagot kapjak. Sózom, borsozom, majd belekeverek annyi mézet, hogy az enyhén csípős és savanyú élét elvegyem a krémnek. Persze ez is ízlés függő, mint minden. Van, aki csípősen, pikánsan, savanyúbban szereti, más azonban kicsit édesebben kedveli. Hagyjuk állni, hogy az ízek jól kijöjjenek és a por is felvegye, beszívja az ecetet. Már süthetjük is ki a pogácsákat. Én egy grill serpenyőben teszem mindezt. Érdekes, hogy bár itt ilyenkor nincs faszén meg egyebek, mégis, ha ebben a serpenyőben készítem,van valami füstössége, plusz íze a sültnek. Ez esetben a húspogácsának. Kb. 5 perc az egyik, míg 3 perc a másik oldal átsülési ideje, de ez is változó a pogácsa nagyságától, vastagságától függően.

Egy vastagabb szelet ropogós héjú,  foszlós fehér kenyéren tálaltam, amit megkentem a mustárral, majd rátettem a még forró húspogácsát, amitől a mustár szinte beleolvadt a kenyérbe. Komolyan mennyei. Mennyei!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr997428800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása