Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Just for fun

egyben sült karaj sült hagymával és almával

2015. május 30. - Heni süt neked

Csak úgy. Mert egyszerű. És mert nagyon finom. Csak az élvezet miatt... :)

Egyben sült rövidkaraj, sült hagymával és almával. Semmi flanc, semmi őrület. Végy egy (öntöttvas) edényt, tegyél bele egy kis zsiradékot, tedd rá a félbevágott hagymákat, a fokhagymákat héjukban, erre helyezd a besózott, beborsozott húst, majd öntsd fel egy kis vízzel. Szárított chilit tettem még bele. 1 órát lefedve párolódott, majd levettem a fedőt, beletettem a negyedbe vágott almákat és így még egy háromnegyed órát sütöttem, míg ropogós piros lett a hús teteje. Ennél egyszerűbb és pazarabb ételt most hirtelen nem is tudok elképzelni. A hús jól átsült, de szaftos maradt. Az alma pikánssága és a sült hagymák  csodás íze mennyei volt. Köret nem is kellett. Így volt tökéletes...

sultkaraj1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos rövidkaraj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 fej lilahagyma
  • 2 nagy fej alma
  • zsiradék, só, bors, chili

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr737505572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci_52 2015.05.31. 20:10:58

Biztosan nagyon finom, de én inkább tarjából készíteném.ű
süti beállítások módosítása