Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Ragacsos csirkeszárnyak, mert kézzel enni jó

2015. július 08. - Heni süt neked

A mai coming out-om: komoly újrahasznosítási addikcióban szenvedek. Ez van. Nincs mese. Nem szeretek ételt pocsékolni. Például a múltkori zöldborsólevesbe főtt csirkeszárnyakat a nagy melegre való tekintettel nem volt kedvünk akkor megenni, így félretettem, hogy másnap egy izgalmas, fűszeres pácban érlelődött ragacsos sült legyen belőle. Ennek két előnye is volt, a már megfőtt szárnyakat pikk-pakk meg lehetett sütni, a másik hogy egy teljesen más étel került az asztalra. Hiszen tudjuk, a férfiak nem eszik meg kétszer ugyanazt, tehát nagyon fifikásnak kell lennünk... Természetesen lehet csak előfőzni, ha simán használjuk fel.

Szóval, a leveses nap estéjén elkészítettem egy pácot, és egy éjjelen át pihentettem a hűtőben, hogy az ízek jól összebarátkozzanak. Majd másnap a sütőben egy serpenyőben 20 perc alatt ropogósra sütöttem. De ha nincs erre időnk, akkor csak forgassuk meg a szószban és süssük ki, így is tökéletes lesz. Ennyi kellett csak ahhoz, hogy valami isteni ragacsos csirkeszárny készüljön, amit csakis kézzel és sok szalvétával felszerelkezve lehet elfogyasztani. Egy zuhany sem árt utána, 2in1, ebben a melegben...  - ne ijedjünk meg, nem égett meg a hús, csak a méz karamellizálódott rajta! :) Citrommal tálaltam, köretre nem volt szükség csak egy nagy pohár fröccsre! 

 

ragacsos_csirkeszarny1.jpg

Hozzávalók:

  • 6 db csirkeszárny

a páchoz:

  • 4 ek. méz
  • 2 ek. ketchup
  • 4 ek. szójaszósz
  • 1 ek. rizsecet (opcionális)
  • bors, chilipehely

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr307609608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása