Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy igazán olcsó és zseniális fogás...

sült kacsaszárny hagymával, almával

2015. augusztus 02. - Heni süt neked

Attól, hogy valami olcsó, még lehet fantasztikus. Ilyen például a kacsaszárny, amit a hentesnél potom árért, 450 Ft/kg lehet megvásárolni. Legalábbis nálunk :) (megjegyezném, hogy olcsóbb, mint a csirkeszárny). A lehető legkevesebb munkával, maximális eredményt lehet elérni vele, hiszen olyan isteni szaftos sültet kapunk, amibe mennyei érzés beleharapni úgy, hogy a hús enyhén fűszeres, omlós állaga és a bőr ropogós, roppanós csodája a szánkban keveredik. Szeretem, ha egy kis édes íz is vegyül a sósságba, így egy-két darab alma és hagyma pont ízbombává varázsolja a kacsaszárnyakat. 

kacsaszarny.jpg

Hozzávalók:

  • 6 db kacsaszárny (kb. 1 kg)
  • 2 alma
  • 2 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál friss rozmaring
  • só, bors

Elkészítése:

A kacsaszárnyakat besózzuk, beborsózzuk, majd egy tepsibe rakjuk. Mellé dobjuk a negyedelt almákat, hagymákat és fokhagyma gerezdeket, valamint a rozmaringot. Felöntjük 2-3 dl vízzel, majd a sütőben 200 fokon sütjük 1,5-2 órát. Ennyi idő alatt a hús, ami meglepően sok a szárnyon, omlóssá, a bőre ropogóssá válik, a víz pedig sült kacsazsírrá és szafttá alakul csodálatos módon :) Így még nyerünk nem kevés sült zsírt,amit később bármikor felhasználhatunk kenyérre kenve újhagymával vagy kovászos uborkával. De főzni is isteni vele.

Elkészülte után a sült hagyma és alma krémessé párolódott, ami tökéletesen kiegészíti a sült, ropogós húsunkat. Köretként frissen szeletelt uborka csíkokat tálalok hozzá, amit egy kevés sóval, citromlével ízesítek. Pazar és méltó párja a kacsaszárnyaknak.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr327673242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása