Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Kukoricaleves, grillezett paprika csíkokkal

2015. augusztus 04. - Heni süt neked

Ha nyár, akkor kukorica! Eszünkbe ne jusson ilyenkor konzerv, cukrozott tengerit venni, mert a frissen főtt csövesnél egyszerűen nincs jobb! Emlékeinkbe beleégett, amikor Balatonon illetve az ország bármely pontján található strandon messziről éreztük a főtt kukorica illatát, aminek nem lehetett ellenállni. Pont úgy hozzátartozott a nyaraláshoz, mint  a naptej, a víz, a nagyi által csomagolt szendvicsek, sültek, sütik, vagy épp a rántott hekk. 

Most egy nagyon egyszerű, nagyon gyors és természetesen (naná hogy) isteni kukorica levest mutatok, amit egy picit megbolondítunk grillezett paprika csíkokkal. Íme:

kukorica_leves.jpg

Hozzávalók:

  • 4 cső zsenge kukorica levelestől
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, majoránna
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 db kápai paprika

Elkészítése:

Feltesszük főni a kukoricát sós vízben. Ha elég zsenge, akkor elég neki 30-40 perc. Kivesszük a csöveket és megfosztjuk a leveleitől. A visszamaradt lét fűszerezzük borssal, majoránnával és tovább forraljuk alacsony hőmérsékleten. A tejszínben elkeverjük a keményítőt és hozzáadjuk a leveshez. Hagyjuk egyet forrni és rögtön elzárjuk alatta gázt (ha túlforraljuk,akkor a keményítő elveszti hatását). Így egy krémes, épp hogy csak krémleves sűrűséget kapunk. A csövekről hosszanti irányban levágjuk egy éles késsel a szemeket, majd beletesszük a levesbe. Miközben az egészet készítjük, a kápiát betesszük a sütőbe és 250 fokon megsütjük addig, amíg jó égett nem lesz a héja. Ha ez megtörtént, akkor tegyük egy nejlon zacskóba pár percre, így könnyen meg tudjuk szabadítani a megégett, megperzselődött héjától a sült paprikát. Felcsíkozzuk és levesbetétként használjuk fel. Különleges és pikáns lesz a levesünk tőle. Persze elhagyható, ha nem szeretjük vagy nem akarunk sütőt bekapcsolni. 

Jó étvágyat hozzá! Szerintem tuti lesz, annyira finom... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr417678900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása