Ugye mindenki volt már úgy, hogy sem ideje, sem energiája, sem ötlete nem volt arra, hogy hétfőre mit is rakjon az asztalra? Főleg úgy, hogy a hétvégi főzés elmaradt vagy elfogyott egy szálig a víkendi menü. Ilyenkor milyen könnyű és egyszerű dolog kinyitni a fagyasztó és a spejz ajtaját, és 8 perc alatt elkészíteni egy ízletes az ebédet, avagy vacsorát. Most is ez történt. Hétvégén nem főztem, mert a Street Food Show-n kóstolgattunk különböző ízeket, így kimaradt a házi koszt. Viszont itt a hétfő és valamit ki kell találni. Tészta az, amit most kívánunk. Ez adott volt. Na, de hogyan? Mivel gazdagítsuk? Itt jött képbe a fagyasztó. Találtam benne egy kevés apró rákot és spenótleveleket. Össze is állt a megoldás:
Hozzávalók 2 főre:
- 25 dkg spagetti (gm)
- 10 dkg fagyasztott spenótlevél
- 10 dkg fagyasztott apró rák
- pár darab szárított paradicsom olívaolajban (opcionális)
- olívaolaj
- friss oregano és kakukkfű
- pár szem koktélparadicsom
- egy gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
Feltesszük a sós vizet forrni, majd a tésztát kifőzzük (al dente). Amíg ez megtörténik, addig kevés olívaolajon megpirítjuk a rákot egy serpenyőben, hozzáadjuk a spenótot, fűszerezzük, a fokhagymát szétnyomva beletesszük. Átpirítjuk az egészet és a már kifőtt spagettit beleforgatjuk. Egy kevés főző vizet adunk a tésztához, ezzel szaftosabb, krémesebb lesz a szósz. Tálaláskor friss paradicsom darabokkal gazdagítjuk. Ennyi! Max. 8 perc az egész, amíg a tészta megfő. Ennél gyorsabb és finomabb étel kevés van.
Jó étvágyat hozzá!