Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fűszeres taco - salátalevélben

2015. szeptember 22. - Heni süt neked

Szóval az úgy volt, hogy ettem volna egy kis mexikóit. A burrito és a taco mindig bejön, azzal nem tudok nagyon mellényúlni. Bár igaz, ami igaz, ha valaki szereti a Tex-Mex kajákat, akkor nagyjából minden bejön neki, ami ebbe az étel kultúrkörbe tartozik. De a lényeg: darált hús, vörösbab, fűszerek voltak otthon, viszont nem akartam most se venni, se csinálni tortillát. Így maradt a jó kis jégsaláta, aminek belső, tömörebb, kehely formája szinte kiáltott a töltelékért. Meg is kapta! Nem a legautentikusabb, de nagyon finom. Végül így lett egy igazán fűszeres, isteni taco. Salátalevélben... :)

taco_salatalevelben1.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg darált marhahús (sertésből is épp oly ízletes)
  • 1 doboz vörösbab 
  • kevés olívaolaj
  • só, bors, őrölt római kömény és koriander, chili paprika(csipet fahéj, én imádom bele
  • 1 kis fej jégsaláta
  • tejföl
  • lilahagyma lekvár

Elkészítés:

Kevés olívaolajon megpirítjuk a darált húst, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a vörösbabot, amivel együtt pirítjuk tovább. Ha elkészült, kicsit hagyjuk pihenni. Eközben leveleire szedjük a salátát úgy, hogy ne szakadozzon be, hanem szép, formás leveleket kapjunk. A kihűlt tölteléket belehalmozzuk a salátakehelybe, majd meglocsoljuk egy kiskanálnyi tejföllel,teszünk rá egy kevés lilahagyma lekvárt, végül megszórjuk friss, felaprított chilivel.

Pár perc alatt elkészül, könnyű, isteni zamatos a végeredmény. Szívből ajánlom ebédre, de akár vacsorára vagy vendégvárásra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr477808778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása