Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Paprikamártás nokedlivel

2015. szeptember 30. - Heni süt neked

A kevesebb néha több. Ugye ezzel egyetértünk? Főleg olyankor, amikor se időnk, se kedvünk - mert ugye kinek van kedve bármihez is ebben az őszi időben -, se energiánk vásárolgatni, főzöcskézni. Ilyenkor príma megoldás előhalászni pár már kissé fonnyadásnak indult paprikát (TV, kaliforniai, kápia, mindegy). Hagyma azért szokott otthon lenni, a többi is nagyjából. Ja, és ne feledjünk két dolgot! Az egyik, hogy még lecsó paprikaként hozzájuthatunk igen szép példányokhoz, olyanokhoz, ami mg friss,ropogós és a vajas kenyér mellé is kitűnő, nem feledve az árát, ami az utolsókat rugván, még pont megfizethető. Ámde - itt jön a másodszor , ha már a fejünk bubjáig tele vagyunk lecsóval, már a könyökünkön jön ki, akkor ez a megoldás pont ideális. És tényleg! 

paprikaszosz_nokedlivel.jpg

Hozzávalók:

  • 1 db kaliforniai, 2 db tv és 1 db kápia paprika
  • 2 fej hagyma
  • só, bors, majoranna, római kömény, zsálya
  • olaj
  • tejföl vagy joghurt (lm is lehet)

a tésztához:

  • 25 dkg liszt (gm is lehet)
  • 1 tojás
  • 1 pohár víz (kb. 2 dl)

paprikaszosz_nokedlivel1.jpg

 

Elkészítése:

Egy serpenyőben olajat hevítünk és beletesszük a laskára vágott vöröshagymát. Kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott, kicsumázott paprikákat. Fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kis szaftja legyen és ne égjen le. Ha már forr, vegyük alacsonyabb hőfokra és főzzük össze. Nem kell, hogy szétfőzzük,de a paprika ne legyen ropogós, de maradjon egyben. Ha ezt az állagot elérte, akkor adjunk hozzá 1,5 dl tejfölt vagy joghurtot. Hagyjuk egyet még rottyanni és kész is. Ez a része.

Hogy egyszerre legyünk kész, időt is spóroljunk, így amíg a paprikaszósz fő, a nokedli tésztát keverjük be és tegyünk fel egy lábasba sós vizet forrni. Ha felforrt szaggassuk ki.Ma már mindenhol lehet kapni, különféle nokedliszaggatót, használjuk nyugodtan! Haladók deszkáról is készíthetik, bár bevallom formásabb kis darabok lesznek a szaggatóval, Ha feljöttek a nokedlik a víz felszínére, 1-2 percet még forraljuk majd HIDEG vízzel AZONNAL öblítsük le. Ez az a fajta tészta, ami megköveteli az öblítést, különben összeragad!!! 

Ezzel el is készültünk. Gyors, olcsó, egyszerű kategóriánk újabb darabjához jó étvágyat kívánok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr727870452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása