Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fejessalátás brokkoli krémleves

2015. október 18. - Heni süt neked

Szeretem egy kicsit megbolondítani a már ismert ízeket. Csak hogy ne legyen olyan unalmas. Így voltam most ezzel a brokkoli krémlevessel is, amit bár igazán szeretek, de elkélt már egy kis frissítés rajta/benne. A fejemben összeálltak a gondolatok, az ízek, hogy a fejessali biztos összehaverkodik majd a brokkolival, plusz frissességet és zöld ízt adva ennek a levesnek. És így is lett. Egy kis saláta, egy kis tejföl, egy kis szumák a tetejére és észvesztően finom leves lett az eredmény. Természetesen megtartva az eredeti recept minden jóságát, előnyét, zamatát.

Jól sikerült darab lett, na... :)

Egy tipp: a brokkoli torzsáját szinte mindenki kidobja, pedig csak a legvégét kell levágni és a többit felaprítva a levesbe főzni. Finom, zsenge, ízletes. Ki ne dobd!!! :)

zoldsalatas_brokkoli_kremleves.jpg

Hozzávalók:

  • 1 friss brokkoli
  • 1 fej saláta
  • 1,5 l zöldség alaplé
  • 1 dl tejföl vagy joghurt
  • 1 csipet szumák (ez csak hab a tortán :)) és hogy mi ez? Itt olvashatsz róla.
  • só,bors

zoldsalatas_brokkoli_kremleves1.jpg

Elkészítése:

A zöldség alaplébe felteszem főni a rózsáira szedett brokkolit, és az összevágott torzsáját. Fűszerezem, és hagyom , hogy megpuhuljon. Ez hamar meglesz, nagyjából 20 perc. Ha kész, lezárom a lángot alatta, és a saláta leveleit apróra tépkedve beleteszem a forró levesbe, kivéve a saláta szívét és a roppanós leveleket. Nem főzöm már vele, csak leforrázom ily módon. Ezután botmixerrel pürésítem. Levesbetétként a kimaradt salátaszívet és a roppanós leveleket felcsíkozva tálalom. Kevés joghurttal vagy tejföllel megöntözöm a tetejét, és egy csipetnyi szumákkal meghintem. Ez tényleg csak opcionális megoldás, de ezzel lesz olyan pikáns, kissé különleges a brokkoli krémlevesünk. Gyors, egyszerű, fantasztikus. Kipróbálásra erősen ajánlott! :)

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr337973713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása