Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Padlizsános spagetti

2015. október 27. - Heni süt neked

Amikor az ember meg van fázva, semmihez sincs ereje, se kedve, de mégis össze kell ütni valami ebédet (vagy vacsorát), akkor tényleg egy rapid megoldásra van szükség. Olyanra, amihez lehetőleg ne kelljen kimozdulni a lakásból, hamar elkészül, és mi a sprintelőket megszégyenítő gyorsasággal fekhetünk vissza az ágyba, kúrálni magunkat. Na, kérem szépen ez pont ilyen. Amit felleltem a hűtőben, spájzban, azt használtam. Egy póré, padlizsán, egy kis szárított paradicsom, spagetti, fűszerek. És kész. 10 perc és máris indulhatunk gőzölgő hársfavirág teánkkal az ágyikóba.

padlizsanos_spagetti1.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 db padlizsán (bármi mással is kiváltható)
  • 1 db póréhagyma
  • 25 dkg spagetti (gm, ha arra van szükség)
  • pár db szárított paradicsom (elhagyható)
  • 1 db sűrített paradicsom konzerv
  • olívaolaj (sima is jó)
  • rozmaring, oregano, só, bors

 

padlizsanos_spagetti.jpg

Elkészítése: 

A póréhagymát jól megmossuk, hogy ne maradjon benne egy kis föld sem, majd hosszában félbe, és újból félbevágjuk. Így kockázzuk fel és tesszük a jól felmelegített olajba. Ez jó nagy mennyiség lesz, de ne aggódjunk, ez fogja megadni a ragú sűrűségét. Erre dobjuk a szintén kockákra vágott padlizsánt (nem kell meghámozni), valamint a sűrített paradicsomot illetve a szárítottat is. Összekeverjük, fűszerezzük, majd felöntjük annyi zöldségalaplével (vagy vízzel), hogy épp csak ellepje. Nagy lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg egy jó  állagú, sűrű zöldségragút kapunk. Ez kb. 15 perc. Amíg ezt készítettük, addig pont ki is főtt a spagettink, így már tálalhatjuk is. Ha szeretik, szórják meg egy kis sajttal a tetejét. Én most nem tettem, elég volt ez az ízkombináció.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr118025958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fickó 2015.10.31. 10:47:18

Egy padlizsános spagettiben mivel váltható ki a padlizsán? :)
süti beállítások módosítása