Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Bajor ihletésű húsos savanyú káposzta

2015. november 05. - Heni süt neked

Szeretem a savanykás ízvilágot. Azt, amelyik kellően fűszeres és harmonikusan zamatos. Nem tolakodó a savankássága, hanem üdítő és friss. Pont ilyen az alábbi étel is, ami tagadhatatlanul a bajor konyhát idézi meg, de megint csak egy-két csavarral. Különleges,nem mindennapi íz, mégsem annyira extra, hogy ne tetszene mind gyerekeknek, mind felnőtteknek egyaránt. Egy igazi őszi étek. Rusztikus, mégis laza és könnyed. 

bajor_husos_kaposzta.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg sertéskaraj vagy comb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors, borókabogyó, római kömény, csipet tárkony
  • 1 ek. méz
  • kis maroknyi aszalt áfonya (más is megfelel)
  • 1 ek. libazsír

bajor_husos_kaposzta1.jpg

Elkészítése:

A libazsíron megpirítjuk a felcsíkozott sertéskarajt, rátesszük az átmosott savanyú káposztát (ne legyen túl savanyú). Fűszerezzük a megtört borókabogyóval, kevés sóval, borssal, csipet római köménnyel és tárkonnyal. Felöntjük 2 dl vízzel és lefedve pároljuk egy jó fél órát. Majd belekeverjük a mézet, a nagyobb darabokra vágott hagymát, valamint az áfonyát és további 20 percet főzzük. Ha közben elforrná a levét, kevéssel pótoljuk, hogy a szaftossága megmaradjon, de ne legyen leveses. Tálaláskor megszórjuk egy csipetnyi tárkonnyal. 

Egy remek egytálételt kapunk, ami pikáns, fűszeres, selymes ízű. Jó szívvel ajánlom!

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr778052860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása