Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Az elfelejtett kompót...

...avagy hozzuk újból divatba!

2015. november 30. - Heni süt neked

Emlékszel, amikor a vasárnapi rántott hús mellé a nagyi odakészítette a szilva/alma/körte/cseresznye/meggy kompótot? Milyen finom volt a sós és az édes íz harmóniája a szádban. Amikor a tökéletes falatot a roppanós hús, a krumplipüré és a kompót triumvirátusa alkotta... De hova tűnt? Hiszen elkészíteni nagyon egyszerű. Olcsó is. Csudi finom. Vajon kiszoríthatja a chutney? Félreértés ne essék rajongója vagyok annak is. De a kompót a maga egyszerűségében tökéletes. Szerintem ne hagyjuk elveszni a homályba! Alkossunk a Facebook-on "Mentsük meg a kompótot!" rajongói oldalt! Szervezzünk tüntetést az érdekében! Indítsunk polgári csoportokat kerületenként a megmentésére!

De félre a tréfával! Ajánlom jó szívvel a figyelmetekbe az alma és/vagy körtekompótot. Nem csak főételek mellé, hanem nassolásként is . Valami édesre vágysz? KOMPÓT! Valami üdítő italra vágysz? KOMPÓTLÉ!

almakompot1.JPG

És akkor az összetevőkről. Ez is olyan, mint a halászlé.Ahány ház, annyi szokás. De az alap azért megegyezik: alma/körte, cukor,amit kiválthatunk az általunk kedvelt édesítővel, így cukorbetegek, fogyókúrázók is fogyaszthatják, valamint fahéj, szegfűszeg, citromkarikák, citromlé. Továbbá én szoktam beletenni gyömbért, olykor csillagánizst és szerecsendiót is.

Felkockázzuk nagyobb darabokra a gyümölcsöt, ráöntünk citromlevet, hogy ne barnuljon meg, édesítjük tetszés szerint, hozzáadjuk a fűszereket és a citromkarikákat, majd felöntjük bőven vízzel.Összeforraljuk és kész is. Jómagam nem szeretem, ha szétfő, inkább hagyom egy kicsit ressnek. Ennyi. Ugye milyen egyszerű? És milyen finom!!! Tessék kipróbálni és újból bevezetni a mindennapi étkezésünkbe!

almakompot.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr128127502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szsuzsanna 2015.12.01. 11:29:04

Szerintem, sokkal finomabb, ha, az ízlés szerinti, fűszeres "alaplét" legalább negyedórát előfőzzük, és abba tesszük bele, kis időre főni az almát pl.
süti beállítások módosítása