Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Bonbon, házilag. Ajándéknak is kitűnő

2015. december 12. - Heni süt neked

A világ legegyszerűbb ajándéka, vendégvárója, édessége. Olyan gyorsan elkészül, hogy csak kettőt pislantasz és már el is készült. Jó móka, ha a gyereket is bevonjuk! Imádni fogja. Arról ne is beszéljünk, hogy egészséges, hiszen hozzáadott cukrot nem tartalmaz, gluténérzékenyeknek is fogyasztható, mert semmi nincs benne, ami glutént tartalmazna és hogy fokozzam, még laktózérzékenyeknek is ajánlott! :)

Na, milyen ajánlatom van? :)

bonbon_dobozban.jpg

Hozzávalók kb. 70-80 darabhoz:

  • 50 dkg aszalt szílva
  • 50 dkg aszalt áfonya
  • 4-5 ek. lekvár (cukormentes)
  • natúr kakaópor
  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé (min. 60%-os kakaó tartalommal)
  • 5 dkg vaj
  • 5 cl rum vagy brandy (opcionális)

Elkészítése:

Az aszalványt késes aprítóban összevágjuk,amíg egy pépes, sűrű masszát nem kapunk. Ehhez adjuk hozzá a lekvárt (az alkoholt), majd kézzel jól dolgozzuk össze (igazi gyurmázás) :)
Formázzuk a két tenyerünk között kisebb diónyi golyókat. 
Közben egy lábosban forraljunk fel vizet, ha már forr, vegyük lejjebb kicsit a lángot. Erre tegyünk rá egy akkora (ne üveg és ne műanyag) keverőtálat, ami pont ráfér a lábas tetejére. (Annyi legyen a víz a lábasban, hogy ne lógjon a keverőtál alja a vízbe.) Tegyük bele a vajat, hadd kezdjen el olvadni.
A csokit egy nyújtófával törjük apróra (hagyjuk a csomagolásában), majd a felét tegyük a keverőtálba. Kevergessük, amíg fel nem olvad homogén állagúra a vaj és a csoki. Ekkor emeljük le a lábasról és rakjuk bele a csoki másik felét és kevergessük tovább, amíg ez is beleolvad.
Ha kész, akkor a golyók felét egy kis villa segítségével forgassuk bele és egy sütőpapírra helyezzük ki száradni. kb. 10 perc és kész is. A másik felét hempergessük bele a kakaóporba.

 

Egy szép dobozba helyezve különleges ajándék is lehet ebből a nagyon finom és különleges édességből.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr278168244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása