Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tökös-kolbászos lecsó, palacsinta csíkokkal

2015. július 11. - Heni süt neked

Tisztázzuk az elején: nem! nem sütöttem ezért palacsintát. Lehet készen kapni (Pancake stripes), ami szárított formája a csintalan palának. A lecsó maga tényleg egy egyszerű, tökkel gazdagított, finomság lett így, rizs vagy tarhonya nélkül. Igen, tudom, a lecsó nagy, nemzeti…

Tovább

Nyári töltött káposzta (házi savanyítással)

  A világ legegyszerűbb dolga nyáron káposztát savanyítani. Ezzel a módszerrel 1 óra alatt elkészülünk vele, és 5 perc munkát igényel. Lássuk: egy fejes káposzta torzsáját háromszög vagy négyszög alakban kivágunk (ahogy sikerül), majd a keletkező űrt teletöltjük…

Tovább

Ragacsos csirkeszárnyak, mert kézzel enni jó

A mai coming out-om: komoly újrahasznosítási addikcióban szenvedek. Ez van. Nincs mese. Nem szeretek ételt pocsékolni. Például a múltkori zöldborsólevesbe főtt csirkeszárnyakat a nagy melegre való tekintettel nem volt kedvünk akkor megenni, így félretettem, hogy másnap egy…

Tovább

Egy egyszerű zöldborsó leves is tud mennyei lenni...

Tudom, hogy meleg van, de egy finom, zsenge zöldborsóleves langyosan, bármikor el tud csábítani. Ilyenkor bőven elég egy tál valami, nem vágyom több fogásos ebédre. Szerintem más sem. Ez az egyszerűségében oly nagyszerű leves könnyed, ízeiben nagyon gazdag, kicsit édes a zsenge…

Tovább
süti beállítások módosítása