Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Ősz édes ízei a szánkban: fahéjas-almás papucs

2015. október 25. - Heni süt neked

Őszinte leszek. Nem saját kútfőből dolgoztam. Egy amerikai oldalon láttam és nagyon megtetszett az egyszerűsége. Villámgyorsan elkészül, nagyon finom, aromás és őszt idéző ízei vannak. Pár szem alma, cukor és fahéj, leveles tészta. Amikor a sütőben sül, olyan isteni illatok…

Tovább

Egy rizibizi megdicsőülése

A minap a hentesem megsúgta, hogy vidéken van egy tanyája, ahol nem csak mézet készít, hanem már vannak sertései is, amit hivatalosan engedélyezett helyen tud feldolgozni. Kvázi igazi tanyasi disznóságai lesznek. Sőt! Már vannak, mutatta is az első árúját, a kolozsvári…

Tovább

Az őszi saláták nagyasszonya, a céklás sali

Ezt az összeállítást kb. 20 éve találtam ki, amikor még nem tudtam, hogy tulajdonképpen ez egy klasszikus orosz étel, legalábbis az alapjait tekintve biztosan. Imádom. Nem tudom megunni. Mindig meglep, ahogy a cékla földes aromája szétrobban a számban. Ahogy selymesen passzol a…

Tovább

Egy lassan sült marhanyakat? Vagy esetleg egy konfitált kacsacombot?

Az úgy volt, hogy valaki megemlítette, ha Székesfehérváron járok, mindenképp próbáljam ki a bEAT elnevezésű helyet. Bevallom, voltak fenntartásaim: viszonylag új hely, vidéken, a honlap alapján túl szépnek tűnt, hogy a valóságban is olyan legyen. Amikor betértünk, próbáltam…

Tovább
süti beállítások módosítása