Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

A hidegben még a camembert is felöltözik...

2016. január 05. - Heni süt neked

Meleg. Olvadt, folyós sajt. Ropogós leveles tészta. Áfonya dzsem. Mindez összesütve. Egy isteni vacsora tipp, ami persze vendégvárónak sem utolsó egy jófajta baráti csevejhez, finom borral kísérve, gyümölcsökkel kiegészítve. Elképzelni sem lehet tán finomabbat, kényeztetőbbet.

camambert_levestesztaban.JPG

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (gm verzióban: Mester Család Leveles tészta 250 gr.)
  • 1 nagy dobozos camembert sajt
  • 1-2 kanál áfonyadzsem (de tökéletes a szilvalekvár vagy más savanykás dzsem)
  • 1 felvert tojás

camambert_levestesztaban1_1.jpg

Elkészítése:

Melegítsük előre a sütőt 200 fokra. Majd a leveles tésztát nyújtsuk ki négyzet alakúra, vékonyra. Akkorára, hogy a sajt a közepén kényelmesen elférjen úgy, hogy bőven legyen hely a ráhajtásokra. Ez fontos, hogy mindenhol jól befedje a tészta, mert különben kifolyik a megolvadt camembert. A sajt tetejére tegyünk 1-2 kanál dzsemet, majd az enyhén lisztes kezünkkel, pontosabban a tenyerünkkel szépen igazítsuk rá a tésztát, egyengessük el a sajt formájára, ezzel is biztosítva a teljes bebugyolálást. Egy felvert tojással megkenjük a tetejét és az oldalát. Vigyázzunk, lehetőleg ne folyjon le az aljára, mert megég a tojás. Tegyük az előmelegített sütőbe 35-40 percre, amíg szép középbarnára nem sül meg a tésztánk. Ha kivettük, hagyjuk hűlni 5-10 percre. Utána már tálalhatjuk is. Én felszeletelt bagettel (tudtátok, hogy az albán pékségekben mindent felszeletelnek? Még a friss, ropogós bagettet is?), szőlővel és finom vörös/rosé borral kínáltam. Osztatlan a siker! :) Egy ekkora sajt egy 4 fős társaságnak pont elég. Sőt! :) 

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr568238846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása