Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Lehet egy köret is más...

2016. január 30. - Heni süt neked

Néha már tényleg unalmas a krumpli, rizs, tészta szentháromsága, amit köretként tálalunk ízletes húsok mellé. Néha kiléphetünk a komfortzónánkból és újíthatunk. Na, ilyenkor lép a képbe a saláta. Majonézes, vinegrettes, joghurtos és a többi. Ki ne hagyjam a fagyasztott zöldségeket, párolva.Mindenki nyugodjon le, még ezeken túl is van élet a köretek világában. Ezer más megoldás is létezik, példának okáért a krémes vagy ropogósra sütött puliszka (úriasabb nevén polenta). De nem, most nem ezt mutatom be. Hanem egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető töltelék muffint, amit el ne feledjem, fillérekből ki lehet hozni. Íme:

toltelek_muffin1.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 vastag szelet szikkadt kenyér (gm kenyér, ha szükséges)
  • 2 tojás
  • 2 fej gomba
  • 1 cs. petrezselyem
  • só, bors, szerecsendió

toltelek_muffin2.jpg

Elkészítése:

A kenyeret aprítógépben durvára összedaráljuk. Ne legyen teljen por, inkább darabos, morzsás. Ebbe keverjük bele a tojást, az apróra vágott gombát (lehet bele más zöldséget is tenni, pl. borsót, kukoricát, kaliforniai paprika kockákat stb.), aprított petruskát, majd fűszerezzük. Keverjük jól össze, majd kiolajozott muffin sütőformába porciózzuk ki egy kanállal a tölteléket. 180-200 fokon süssük a sütőben kb. 25-30 percig és kész is a mennyei kísérőnk egy finom szaftos vagy sült húshoz. Tényleg kihagyhatatlan.

Jó étvágyat :)

toltelek_muffin.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr208332090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása