Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Csőben sült padlizsános penne

2016. február 14. - Heni süt neked

Imádok csőben sütni. Mennyei a krémes besamel, a ropogósra sült olvadt sajt a tetején. Persze csodás a padlizsán ragu is ez esetben, ami a tészta és a fehérmártás között van. Egyszerre fűszeres, pikáns és selymes. Bár 3 lépcsőben készül, mégis egyszerű, és gyors. Az eredmény garantált siker. Melengető balzsamos ebéd vagy vacsora a családnak vagy akár vendégvárónak! Kipróbálni erősen ajánlott! :)

 

csoben_sult_paradicsomos_padlizsanos_teszta2.JPG

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 1 fej lilahagyma
  • 4-5 db aszalt paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 tk fűszerpaprika
  • só, bors, szerecsendió, oregano
  • 25 dkg penne (gm verzióban bármilyen tészta)
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek liszt (gm - rizsliszt)
  • 4 dl tej
  • 5 dkg reszelt kemény sajt

 

Elkészítése:

A szárított paradicsomot áztassuk be forró vízbe és hagyjuk állni addig, amíg bedagad. A padlizsánt csíkozzuk fel, sózzuk le, hagyjuk ezt is állni kicsit. Tegyünk fel vizet forrni a tésztához.Ezalatt hevítsünk olajat, tegyük bele a laskára vágott lilahagymát, sózzuk, borsozzuk. Fonnyasszuk meg, majd tegyük bele a kinyomkodott padlizsánt, a felcsíkozott aszalt paradicsomot (ennek a levét ne öntsük ki!) és pirítsuk össze őket. Tegyük bele a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, az aszalt paradicsom áztató levét (vigyázat általában sós!) és egy kevés oregánót. 5 perc után vegyük le a tűzről és tegyük félre. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a lisztet, majd apránként adjuk hozzá a tejet. Habverővel keverjük folyamatosan, így nem lesz csomós! Mindig kevés tejjel kezdjük, és folyamatosan folytassuk ezt. Ahogy telik az idő, szépen be fog sűrűsödni, és inkább még tegyünk hozzá, mintsem, hogy híg legyen. Fűszerezzük sóval és frissen reszelt szerecsendióval. Ekkorra a tészta is elkészül már. Egy tűzálló tálat, vagy kisebb tepsit vajazzunk ki,tegyük bele a tésztát, rá a padlizsán ragut, öntsük rá besamelt, majd a legvégén szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük addig, amíg megpirul a sajt a tetején. Grill program is jó!

Egyszerű, finom, igen ízletes ebédünk vagy vacsoránk lesz, ha ezt elkészítjük!

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr398374318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása