Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Villámgyors almás kiflicskék

2016. március 18. - Heni süt neked
Húsvétra tipp. Gyorsan elkészíthető. Pofonegyszerű. Mindenki kedvence kategória. Nem egy gejl sütemény, hanem az a tavaszi könnyedség, amire ilyenkor már úgy vágyunk. Egy falat mennyország. Egy csipet üdeség. Egy kis könnyed elegancia. Buja élvezet. Mit mondjak még? Szívből és melegen ajánlom. Szó szerint! :)
almas_kifli.jpg

Hozzávalók:
    • 5 dkg (barna) cukor
    • 2 tk. őrölt fahéj
    • 3 tk. olvasztott vaj
    • 10 dkg darált dió, vagy mint ezesetben pár szem durvára vágott dió
    • 1 nagyobb savanykás zöld alma
    • 1 db élesztős leveles tészta (ez Tante Fanny márka) - gm diétában Schar leveles tésztát ajánlom

almas_kifli2.JPG

Elkészítése:
Melegtísük elő a sütőt 200 fokra. Bontsuk ki a csomagból a tésztát és vágjuk fel a fentiek szerint "kifli" háromszögekre. A csomagolópapír maga a sütőpapír, azt használjuk fel! Keverjük össze egy kisebb edényben a cukrot és a fahéjat. Kenjük meg az olvasztott vajjal a tésztát, majd alaposan szórjuk meg a cukros keverékkel és darált dióval (vagy dió darabokkal) a háromszögeket. A megmosott és a magházától megszabadított almákat vágjuk fel 8 db-ra. A háromszögek szélesebb részére tegyük az almacikket és tekerjük fel kifli formára. A tetejét kenjük meg a maradék vajjal, szórjuk meg a cukros- fahéjas kombóval. Tegyük a sütőbe és cca. 15 percig süssük 180-200 fokon, amíg aranybarna nem lesz. 
Vegyük ki a sütőből és pihentessük 10 percre, mielőtt szervíroznánk. Így egy langyos, szaftos, ízes sütit kapunk, ami már nem égeti meg mohó szánkat, csak a finom fahéjas almás lé folyik majd le szájunk sarkán, szégyentelenül, már-már erkölcstelen módon...
Jó étvágyat!!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr918487022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jersey. 2016.03.20. 17:39:18

Tényleg nagyon finom lett, bár én legközelebb az almát is összevágom :) De lesz legközelebb, és ez már nálam haladás ;)
Köszönöm a receptet! :)

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2016.03.20. 17:40:36

@jersey.: jaj, de örülök!! :) az alma nem puhult meg eléggé? vagy mi volt a baj vele? nekem teljesen megpárolódott és puha lett...

jersey. 2016.03.20. 21:35:12

@Heni süt neked: nem volt vele baj, egyszerűen csak jobban el tudnám rendezgetni benne a kockákat és akkor evésnél sem bénáznék vele :)

mandulazöld (törölt) 2016.03.23. 15:37:08

Nagyon jó és egyszerű
süti beállítások módosítása