Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

20 percnyi mennyország

2016. május 24. - Heni süt neked

A cím azt akarja sugallni, hogy ennek a süteménynek az elkészítésével 20 perc alatt a mennyországban érezhetjük magunkat. Lehet ez egy kedveskedő reggeli a családnak, egy gyors vendégváró, vagy akár csak egy magunk kényeztetésére készített finomság. Ropogós leveles tészta, krémes, édes puhaság és friss, savanykás gyümölcsök. Hidd el, ennyi elég ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Jól indul a nap, a hét, minden, ha megsütjük ezt a csodás ínyencséget. 

gyors_leveles_suti.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone (szoba hőmérsékletű) (lm diétában: lm sajtkrém /Arla márkájú/ vagy lm túró + 2 ek lm tejföl keveréke)
  • 2 ek cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő)
  • 1 kisebb citrom leve és héja reszelve
  • 1 tk vanília kivonat vagy vaníliás cukor
  • 1 csomag leveles tészta (gm diétában: Shar)
  • 1 doboz áfonya, málna vagy bármilyen szezonális gyümölcs 
  • 1 tojás
  • porcukor (opcionális)

 

Elkészítése:

Melegítsük előre a sütőt 200 fokra. Egy keverőtálba tegyük a mascarponét, cukrot, citromlevet és héjat,valamint a vaníliát. Keverjük össze addig, amíg kellemes habos állagú nem lesz. Terítsük ki a leveles tésztát egy enyhén belisztezett (rizsliszt is tökéletes) nyújtó felületre. Fogjunk poharat és vágjunk vele annyi kerek tésztaformát, amennyit ki tudunk hozni a lapokból. Tegyünk egy sütőpapírt a tepsibe, és helyezzük rá a tészta korongokat, és egy kisebb poharat tegyünk rá és finoman (NE vágjuk) karcoljuk körbe. Egy villával szurkáljuk meg a tészta közepét (hogy ne emelkedjen meg), majd egy adagot a krémből tegyünk rá a belső körön belül. Tegyük rá a gyümölcsöket lazán, vagy szépen formát alkotva. A tészta külső szegélyét kenjük le a felvert tojással. Tegyük be a sütőbe kb. 15-20 percre (sütőtől függően), és akkor vegyük ki, ha már szép aranybarna a tészta. Hagyjuk pihenni 5 percet, majd ha akarjuk szórjuk meg kevés porcukorral.

Leírni talán több időbe telt, mint elkészíteni, mert valójában az egész csak 5 perc. Tehát sütéssel együtt 20 perc és máris a mennyországba repít ez ropogós, krémes, üde tünemény.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr368715830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása