Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Csirke caprese

2016. június 25. - Heni süt neked

Több szempontból is kedves szívemnek ez az étel. Először kedvelem az ilyen könnyű, gyors ételeket, főleg így nyáron. Másodszor, amióta a fiúk ilyen jól menetelnek az EB-n, az én szívem is trikolorba öltözött. Na most ez egy olasz(os) étel, de sebaj, de a színeinek sorrendje magyar: piros a paradicsomtól, fehér a mozzarellától és zöld a bazsalikomtól. Van kérdés? Ugye nincs... Ez egy nagyon ízletes csirkeétel, ami nemcsak a gyomornak, de a szemnek is kedves. Vasárnapi ebédnek (is) kitűnő.

csirke_caprese.JPG

Hozzávalók:

  • 6 db felső csirkecomb 
  • 1 tk szárított és egy csokor friss bazsalikom
  • 1 tk szárított oregano
  • 1-1 tk só, bors
  • 1 tk olívaolaj 
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl balzsamecet
  • 2-3 ek barna cukor 
  • 15-20 dkg koktélparadicsom
  • 25 dkg mozzarella (6 szeletnyi kell) - lm diétában növényi sajt

csirke_caprese1.JPG

Elkészítése:

Melegítsük előre a sütőt 200 fokra. Fűszerezzük be a combok mindkét oldalát a szárított fűszerekkel, valamint a sóval, borssal. Alaposan dörzsöljük bele.Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd a hús bőrös oldalát, azután a másik részét is süssük közepes lángon barnulásig, ez kb. 4-4 perc oldalanként. Vegyük ki a combokat egy tányérra és hagyjuk kicsit pihenni. A serpenyőben visszamaradt olajon futtassuk meg a zúzott fokhagymát egy percig (vigyázzunk nehogy odaégjen, mert akkor megkeseredik), majd adjuk hozzá a balzsamecetet és a cukrot.Nem trendiségből írom a barna cukrot, hanem mert ennek sokkal karamellesebb az íze, ami ehhez a mártáshoz nagyon passzol. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk összekeveredni az ízeket és hogy a cukor felolvadjon. Szép, sima fényes máznak kell lennie 5-6 perc elteltével. Ekkor tegyük vissza a csirkecombokat (a kiengedett húslével együtt), forgassuk meg a mázban.Adjuk hozzá a félbevágott paradicsomokat (de hagyjunk meg pár szemet a végére). Tegyük be a sütőbe, és 30 percig süssük. Ennyi idő alatt a hús megsül és a teteje ropogós lesz. Vegyük ki egy pillanatra, amíg minden combra ráteszünk egy-egy szelet mozzarrellát, majd újabb 5 percre toljuk vissza a sütőbe, míg a sajt ráolvad. Ezután vegyük ki az egészet a sütőből, Végezetül szórjuk meg a felcsíkozott friss bazsalikommal és a megmaradt félbevágott paradicsommal és már kész is. 

Azonnal tálalhatjuk, Amikor szedünk, a csirkét öntözzük meg a serpenyőben visszamaradt lével. Ilyenkor leginkább salátát kínálok hozzá vagy kuszkuszt, de ha az igény inkább krumplira vagy rizsre van, hát adjuk mellé azt. Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr548793184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása