Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

A húspogácsák nyári baronessze

2016. július 11. - Heni süt neked

Könnyedség, egyszerűség, ízorgia. Ki ne szeretne ilyen ételt készíteni? Nyáron, ha nem muszáj, nem nagyon szeretünk a konyhában időzni, épp elég a meleg kint is, és az időt is sajnáljuk, amit nem a szabadban töltünk. Így tehát keressük azokat a megoldásokat, amivel családunk is elégedett, és nekünk sem tart órákig elkészíteni. Kompromisszumok nélküli élvezet. Előkészítéssel együtt is max. 15-20 perc ezt az isteni ételt elkészíteni. Tálalása rengeteg variációt rejt magában. Igényeink, ízlésünk szab csak határt fantáziánknak. Ez most vegyes salátával készült, de természetesen friss kenyérrel, buciban, sült krumplival, krumplipürével is tökéletes. Sőt, ajánlom a frissen főzött csöves kukoricát hozzá, akár rágcsálva, akár egy késsel szorosan a csutka mellett levágva elfogyasztani. Mellé egy mustáros-mézes öntetet ajánlok. Zseniálisan passzol hozzá!

Szemnek szájnak ingere ez az étel :) Kipróbálásra fel!

nyari_huspogacsa1.JPG

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db kaliforniai paprika
  • 35 dkg darált hús (marha, sertés, pulyka)
  • só, bors
  • 1 ek. Worchestershire szósz (opcionális)
  • 2 szál újhagyma (zöldjével együtt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. mustár
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • pár csepp olaj a sütéshez 

a salátához:

  • 1 csomag saláta mix (vagy amit szeretünk)

az öntethez:

  • 1 tk. dijoni mustár (magos a legjobb)
  • 1 tk. méz (vagy bármilyen édesítőszer)
  • 9 ek. almaecet
  • 3 ek. olívaolaj

mezes-mustaros_ontet.JPG

Elkészítése:

Keverjük be a húst a mustárral, a paradicsompürével a Worchestershire szósszal, valamint a zöldjével együtt felkarikázott újhagymával, a szétpaszírozott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csipet fűszerpaprikával. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel keresztben a paprikákat (nekem 3 karika jött ki egy paprikából), majd töltsük fel/meg a hússal. Pár csepp forró olajon süssük mindkét oldalát 4-4 percig. Vegyük ki a serpenyőből és hagyjuk pihenni kicsit egy tányéron. Mindeközben tegyük egy nagyobb tálra a salátát. Egy kis konzerves üvegben keverjük össze az öntethez valót, és rázzuk jól össze. Ez azért is praktikus, mert alaposan összekeveredik minden az erős rázás következtében, illetve ha marad az öntetből, akkor lezárva az üveg tetejét, berakjuk a hűtőbe, és bármikor újból használhatjuk.

nyari_huspogacsa.JPG

A saláta tetejére helyezzük a húspogácsákat, majd locsoljuk meg az dresszinggel. Kész is vagyunk! :)

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr858878606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása