Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sült csirkecombok savanyú káposzta ágyon

2016. augusztus 06. - Heni süt neked

Ha ettél még finomat, hát akkor ez az! Semmi dolgod vele, csak beteszed az összes hozzávalót egy tepsibe (vagy tűzálló tálba), aztán irány a sütő 1 órára, és kész is. Ízletes, egyszerű alapanyagok, amik együtt olyan ízharmóniát adnak, melyek csodává teszik ezt a valóban egyszerűségében oly nagyszerű egytálételt. Na jó, nem olyan flancosan fogalmazva: BAROMI FINOM! :)

csirkecomb_savanyukaposzta_agyon1.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 4-6 db csirkecomb (mérettől függően)
  • 10 db apró burgonya (parázs)
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • kevés libazsír vagy olaj
  • só, bors, pirospaprika, chili pehely, római kömény, babérlevél, borókabogyó

csirkecomb_savanyukaposzta_agyon2.jpg

Elkészítése:

Tegyük a zsiradékot egy magasfalú tepsibe, majd az átmosott káposztát terítsük szét benne. Kissé sózzuk, borsozzuk, tegyünk rá 2 db babérlevelet, 2-3 szem megtört borókabogyót. Helyezzük a tetejére a csirkecombokat, majd szúrjuk közéjük a vastag szeletekre felvágott lilahagymát. A krumplit tegyük a combok mellé, ha nagyobbak, akkor vágjuk félbe őket. Ezt is sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg pirospaprikával, chili pehellyel, valamint a római köménnyel. Öntsük fel az egészet 1,5 dl vízzel, majd toljuk a sütőbe, ahol az első félórában 200 fokon, majd a következő félórában 170.180 fokon fejezzük be a sütést. Akkor jó, ha a hús ropogós, piros, a hagyma lágy és a krumpli héja ropog, belül puha. 

Ezzel el is készültünk ezzel a finomsággal. Egyszerű és nagyon ízletes. A boróka kicsit megdobja a savanyú káposzta ízét, a római kömény pedig a húsét. 

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr138923414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása