Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Együnk más köreteket is!

például pirított kelkáposztát hagymával

2016. augusztus 15. - Heni süt neked

Nem kell mindig csak rizsben, sült krumpliban, és krumplipürében gondolkodnunk, ha valami mellé köretet akarunk tálalni. Főleg nyáron nem, amikor a különböző és izgalmas zöldségek tárházát vonultatja fel egy jó piac, de akár egy jobb minőségű szupermarket is. 

Itt is van mindjárt egy zamatos és különleges köret, ami tulajdonképpen 2 alapanyagból áll: kelkáposztából és hagymából. Sajnos méltánytalan módon itthon csak leginkább főzelékként készítek el, illetve olykor rakott formában. Pedig annyi minden mást is lehet belőle készíteni. Salátaként, enyhén savanyítva, sajtkrémet bújtatva bele tekercsként is megállja a helyét. Most pedig köret lett belőle. Nem is akármilyen.

 kelkaposzta_hagymaval1.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • fél fej (nagyobb) kelkáposzta 
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors, római kömény
  • 1 dl zöldség alaplé vagy víz
  • fél lime leve
  • chili paprika - opcionális

kelkaposzta_hagymaval.JPG

Elkészítése:

Csíkozzuk fel a kelt és a hagymát. Kevés olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, sózzuk. Majd adjuk hozzá a kelkáposzta csíkokat, a reszelt fokhagymát. Borsozzuk, megszórjuk egy kevés őrölt római köménnyel, majd felöntjük az alaplével. Amíg elpárolog a folyadék, addig pont ressre fő meg a kelkáposzta. Kicsit pirítsuk le a zöldségeket, kapjanak egy kis színt. Tálaláskor csavarjuk rá egy fél lime levét. Chilit is szórhatunk a tetejére, ezzel egy kis tüzességet kölcsönzünk neki . Üde, nyári és nagyon ízletes köretet kapunk, amihez egy natúr szelet, vagy csirkehús, esetleg hal is kitűnően passzol. De hús nélkül magában vagy rántott zöldségekkel is mennyei.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr818954970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.08.16. 15:18:37

Heni, ez nagyon jol hangzik! Tokeletes egy olyan dietahoz, amelyben oda kell figyelni a szenhidratokra.
süti beállítások módosítása