Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Izgalmas, fűszeres meleg répasaláta

2016. augusztus 19. - Heni süt neked

Leszögezem: imádok piacolni! Több dolog miatt is (hangulat, vásárlás élménye, kínálat bősége), de leginkább amiatt a kis csodák miatt, amit fellelhetünk egy-egy bevásárlás során. Mint például a gyönyörű színes répák, amiket most lőttem a Lehelen. Lila, sárga, rózsaszín és piros. Most épp ezek voltak, de úgy hiszem ez a kínálat mindig fix alapja. Bevallom egyből szerelmes lettem beléjük. Azonnal jött is az ötlet, hogy ebből egy különlegesen fűszerezett meleg salátát fogok készíteni. (Megjegyzem, hogy nem bírtam otthagyni a kis kerek tököket, amiket hamarosan megtöltök, természetesen arról is hírt adok).

 repa_salata_szines.jpg

Hozzávalók:

  • 4 db különböző színű répa
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors, kakukkfű
  • 1 tk. 7 fűszerkeverék (arab)
  • 1 tk. mangó por
  • fél citrom leve

szines_repak.JPG

mango_por.jpg

Ajánlom mindenki figyelmébe a mangó port, mert kitűnő fűszere minden pikáns ételnek.

Elkészítése:

 

 

repa_salata_szines1.jpg

Elkészítése:

Vékonyra szeleteljük fel (én szeletelővel készítettem), majd kevés olívaolajon, egy serpenyőben kicsit lepirítjuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a mangó port, sózzuk,borsozzuk. Keverjük jól össze, majd öntsük fel 1 dl vízzel. Fedjük le és hagyjuk, hogy közepes lángon a répák puhuljanak, és a fűszerek végezzék a dolgukat, vagyis érjenek össze az ízek. Ne főzzük teljesen puhára, hagyjuk, hogy a répa természetes íze és textúrája érvényesüljön! Vegyük le a fedőt és hagyjuk, hogy elpárologjon a maradék nedvesség is. Tálaláskor csavarjunk rá egy kevés citromlevet és szórjuk meg friss kakukkfűvel.

Kitűnő önálló saláta, de köretként is zseniális húsokhoz, halakhoz egyaránt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9110427280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása