Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Zsidótojás könnyítve

2016. október 01. - Heni süt neked

Ez az étel valóban egy könnyített verziója a már jól ismert zsidótojásnak. Habkönnyű, hétköznapi kence, ami kevesebb hagymával tízórainak, uzsonnának, kicsit jobban megszórva hagymával vacsorának is tökéletes. Nem beszélve a vendégváró oldaláról. 

cukkinis_tojaskrem2.jpg

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 2 ek. Rama Aero (vagy lm sajtkrém)
  • 1 cukkini
  • 1 kisebb póréhagyma zöld része
  • só, bors
  • mustár

cukkinis_tojaskrem.jpg

Elkészítése:

Főzzük keményre a tojásokat, reszeljük le sajtreszelőn. Adjuk hozzá az apróra vágott póré zöldet, majd keverjük bele a margarint. Azért épp ezt a fajtát, mert kevesebb jóval a zsírtartalma és habkönnyű az állaga, ahogy a neve is jelzi. Reszeljük le szintén finomra a cukkinit, sózzuk és hagyjuk állni 10 percet. Utána nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet és adjuk a tojásokhoz. Fűszerezzük sóval, borssal, valamint 1 evőkanál mustárral.

És kész is! Pirítóssal mennyei, de akár szendvics sütőben is el lehet készíteni. Használjuk a fantáziánk! Töltsünk meg vele paradicsomot,  paprikát!

cukkinis_tojaskrem1.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5211751929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása