Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mézes-balzsamecetes sült cékla

2016. október 24. - Heni süt neked

 A nedves, hideg, őszi időkben vágyjuk a laza, könnyed, de mégis tartalmas melengető ételeket. Na, ez pont ilyen! A cékla földes íze, a balzsamecet selymessége,a méz mély édessége, a rozmaring kellemesen domináns friss fűszeressége együtt egy igazán mennyei salátát (?), köretet (?), egytálételt(?) eredményez. Összesütve ezeket a finomságokat kihagyhatatlan ízbombát kapunk úgy, hogy igazából ez a bomba nem robban, hanem csendesen elringat, suttog és kényeztet. Kipróbálásra erősen ajánlott. 

mezes-balzsamecetes_sult_cekla.jpg

Hozzávalók:

  • 4 db közepes cékla (a közepes darabok mindig a legízletesebbek a zöldségeknél)
  • 1 ek olíva olaj
  • só, bors
  • 2 szál rozmaring
  • 1 ek méz / juharszirup /ageve szirup
  • 1 ek balzsamecet

mezes-balzsamecetes_sult_cekla1.jpg

Elkészítése:

A céklát hámozzuk meg és kockázzuk fel. Ajánlott a gumikesztyű használata, különben nagyon befogja a kezünk.Tegyük egy tálba és öntözzük meg az olajjal, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a mézet, a balzsamecetet és végül a rozmaringot. Keverjük alaposan össze őket. Legvégül öntsük egy kisebb méretű tepsibe és tegyük a sütőbe és 220 fokon 40-50 percig süssük. 

Az eredmény magáért beszél: karamellizált, puha, de mégis ropogós, kellemesen fűszeres, édes-sós-savanyú, isteni céklát kapunk. Tessék kipróbálni! :)

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9411774371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása