Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fűszeres (Bombay) burgonya

2016. november 02. - Heni süt neked

Egy egyszerű, fűszeres krumpli mennybemenete. Erről szól ez az étel, ami annyira komplex, hogy önálló ételként is gondolhatunk rá. Simán. És nem csak a vegák, vegánok. Hanem mindenki, aki szereti a különleges,enyhén csípős ízeket, a kívül ropogós, belül puha, már-már krémes burgonyakockákat. Természetesen köretnek is ideális. Bár szerintem ahhoz túl domináns és max. csak egy natúr szelet, vagy valami hal passzolhat hozzá. Kalandra fel!

bombay_burgonya.jpg

Hozzávalók:

  • 2 tk édesköménymag
  • 1 kg burgonya
  • 3 ek napraforgó vagy repceolaj
  • 2 tk zöld chilikrém - zöld chilipaprika (maggal, mag nélkül vagy kevés maggal), só és egy aprítógép - kész is! :)
  • 1/4 tk kurkuma
  • 1½ tk citromlé
  • 2 ek aprított koriander zöld

 

Elkészítése:

Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg az édesköménymagot. Adjuk hozzá a nagyobb, kockákra vágott krumplikat, tegyük bele az olajat, keverjük jól össze és 10-15 percig fedő alatt pároljuk/pirítsuk, míg a burgonya kellemes pörk anyagot kap és enyhén megpuhul. Adjuk hozzá a zöld chilikrémet, a kurkuma port és a citromlevet. Keverjük alaposan össze úgy, hogy minden burgonyakockát bevonjon ez a fűszeres paszta. Keverjük alaposan össze, és közepes lángon, immár fedő nélkül, további 5-6 percig pirítsuk és kevergessük. Akkor lesz kész, ha egy jó kérget von a fűszer a krumplikockákra, az az igazi, ha kicsit oda is kap. Sózzuk, szórjuk meg a nagyobb darabokra vágott korianderrel. Ezzel kész is!

Forrón tálaljuk! Jó étvágyat

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3211916383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása