OMG! Egy olyan kenyér, amiben egyszerre szerepel olívabogyó, bacon és sajt, na meg egy kis sonka? IGEN! Ez a csodakenyér sokféle felhasználásra alkalmas: csomagolhatjuk a gyereknek uzsonnára, a pasinknak ebédre, készíthetjük vacsorára egy kis ropogós friss kevert salátával, vagy csíkokra szeletelve vendégváró falatként is funkcionál.
Hozzávalók:
- 1 dl olívaolaj
- 4 tojás
- 1/2 tk só
- 35 dkg liszt vagy Mester lisztkeverék
- 1dl fehérbor vagy víz
- 5 gr sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 5 dkg cheddar vagy bármilyen jóízű sajt
- 1 hagyma
- 5 dkg bacon
- 5 dkg sonka (ez lehet bármilyen maradék is)
- 5 dkg magozott fekete és zöld olívabogyó
- 1 cs. petrezselyem
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagyobb keverőtálban mixeljük össze a bort, olajat, tojásokat és a sót. Egy külön tálban pedig keverjük össze a száraz összetevőket, a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát. Majd öntsük össze a kettőt és elegyítsük őket egymással. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, bacont, felszeletelt olívabogyókat, sonkát és végül a petrezselymet is.Keverjük ismét össze az egészet, majd legeslegvégül adjuk hozzá a reszelt sajtot is. Egy kiolajozott formába tegyük bele a tésztát és süssük 1 órán át a 180 fokos sütőben. És már kész is!
Jó étvágyat, valamint bátor, sokrétű felhasználást hozzá! :)