Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Forró csoki vörösborral? Vagy csokis forralt bor? Ahogy szeretnéd...

2016. november 06. - Heni süt neked

Hogyan édesítsünk meg egy hideg, téli estét? Hát forró csokis vörösborral! Furcsán hangzik, szokatlanul. De aki nyitott az új dolgokra, annak mennyei mannának tűnik majd ez a finomság, amit érdemes kipróbálni!

Kucorodtál már össze egy fotelben, hogy nekikészülj egy jó könyvnek, bekészítve hozzá egy csésze forralt bort és valami finom csokoládét? Na ugye! Akkor miért ne lehetne összehozni ezt a két ízt egy csészében?  Aki szereti a forró csokit vagy épp a forralt bort, annak ismerősek lesznek az ízek. 

csokis_forralt_bor1.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 4 dl tej (ajánlott a min. 2,8%-os) - lm diétánál lm tej vagy magtej
  • 1/2 tábla étcsokoládé
  • 3 tk cukor vagy édesítő (lehet kevesebb, de több is, ahogy szereted)
  • 2 dl vörösbor (legjobb talán a Cabernet Sauvignon, de ez ízlés dolga)
  • egy csipet fahéj
  • 1 csipet őrölt kardamom - opcionális, de nagyon feldobja! :)

csokis_forralt_bor2.jpg

Elkészítése:

Tegyük fel a tejet melegedni egy lábosban. Adjuk hozzá az apróra tört (késsel vágott) csokoládét, cukrot és kevergessük addig, amíg el nem olvad a csoki a cukros tejben. Mindezt alacsony lángon, hogy nehogy odaégjen. Öntsük hozzá a vörösbort, fűszerezzük és hagyjuk, hogy egyszer felforrjon, ezzel összehozva az ízeket,  és a textúrákat. 

Ennyi hát, hogy elkészüljön a kényeztető italunk, amit megoszthatunk kedvesünkkel, barátainkkal, de tökéletes arra az esetre is, ha egyszerűen csak szeretnénk visszavonulni, magunk lenni egy jó könyvvel vagy filmmel, esetleg a rég hallgatott bakelit lemezünkkel. Kitűnő társ lesz ez az ital egy ilyen szomorkás, téli estén. Hidd el, feldobja majd a estéd hátralevő részét! 

Kényeztetésre fel!

 csokis_forralt_bor3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5211838653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.cigarettatoltogep.com · http://www.cigarettatoltogep.com/ 2016.11.08. 14:21:00

Ezt végig sem olvasom, inkább kipróbálom... külön- külön is szerintem majdnem mindenki szereti... össze még nem sikerült párosítanom... :)
süti beállítások módosítása