Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Akarsz egy ütős fűszerkeveréket? Ezt készítsd el!

2016. december 18. - Heni süt neked

Ha fel akarsz dobni bármilyen húsfajtát, amit sütni, grillezni akarsz, akkor nem árt, ha van egy ütős fűszerkeveréked hozzá. Ez a mix eredetileg Jamaikából származik, ott jerk-nek hívják, és tényleg isteni. Alapvetően a jerk egy főzési módot jelent, amiről aztán ez a fűszerkeverék is kapta a nevét. Jamaikában csirke és sertéshúshoz szokták használni elsősorban, de mióta elterjedt széles e világban, azóta halhoz, rákhoz, marhához, de akár tofuhoz is használják. Nem hiába. Mindenhez passzol. Nagyon!

jamaikai_jerk_fuszerkeverek.jpg

Hozzávalók:

  • 2 tk fokhagymapor
  • 2 tk cayenne bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1/2 tk chilipehely
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • 2 tk szárított petrezselyem
  • 1/2 tk őrölt fekete bors
  • 2 tk só
  • 2 tk cukor
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • 1/4 tk őrölt szegfűbors

Elkészítése:

Alaposan keverjük össze az alapanyagokat, majd tároljuk légmentesen záródó üvegben.

Használjuk gyakran és bátran, szinte bármilyen húshoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3711916325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása