Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Tapenade, a provance-i olívabogyó pástétom

2016. december 28. - Heni süt neked

Egyszerűsége lenyűgöző, zamata csodás, alapanyagai könnyen beszerezhetőek. A második számú szilveszteri tipp ez a pástétom, ami mindenki kedvence lesz a partin. Ugyanis ez az krém, ami intenzív ízével, lágy és selymes állagával elvarázsol. Krékerre, bagett szeletekre vagy épp kiflikarikákra kenve tökéletes. Olykor feldobom még egy kis kecskesajttal, amit a pástétom alá kenek. Kihagyhatatlan, megkerülhetetlen ízbomba egy spicces éjszakán... :)

olivakrem1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 nagy maroknyi magozott fekete (száraz) olívabogyó
  • 2 evőkanál kapribogyó - opcionális
  • 1 kis gerezd fokhagyma - opcionális
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 ág friss, vagy 1 tk szárított kakukkfű/rozmaring
  • 3-4 levél bazsalikom

olivakrem2.jpg

Elkészítése:

Robotgéppel aprítsuk össze az egészet, krémesítsük, de azért hagyjunk benne darabokat, amire jó lesz ráharapni! Erre mondják, hogy olyan rusztikusra készítsük :) És ennyi! 

Mindennel együtt 5 perc és kész! Ahogy említettem, vállalkozó kedvűek kecskesajttal is megbolondíthatják.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9812077233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Ződ2000 · http://autossagok.blog.hu/ 2016.12.29. 23:33:08

Ez egy zseniális dolog!
Köszi a receptet...