Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Tandoori csirkemell pitával

2017. február 03. - Heni süt neked

Szóval az úgy volt, hogy már nagyon kívántunk valami indiait. Körbenéztem otthon, és találtam a fagyasztóban egy szép, nagy csirkemellet. Szerencsére elég jól fel van szerelve fűszerekkel a konyhám, így találtam tandoori fűszerkrémet. Mindenki nyugodjon le, manapság már nagyobb szupermarketekben is lehet kapni különböző indiai fűszerkeverékeket, pasztákat. :)

A fűszerpaszta frissessége, a fűszerek változatossága teljesen elvarázsol. Az pedig, hogy hamar elkészül, és egyszerűen összeállítható, még inkább csábítóvá teszi ezt a receptet!

Ha gyerek is van a családban, akkor kevesebb fűszerrel készítsük és az erős, csípős fűszerekkel nagyon csínján csak! 

tandoori_csirkemell1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 2 ek tandoori fűszerpaszta
  • 4 dl sűrű joghurt - lm diétában lm joghurt
  • 1 cs. koriander vagy petrezselyem
  • citrom
  • 2 db pita - gm diétában bármilyen pékárú, esetleg rizs
  • 5 dkg vaj - lm diétában margarin

tandoori_csirkemell.jpg

Elkészítése:

Bekevertem a fűszerkrémet a joghurttal és ebben pácoltam min. 1 órát a húst. Nem muszáj, de jót tesz a csirkének, szaftosabb lesz és még könnyebben átsül. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat (egy kevés olajat is adjunk hozzá, így nem fog megégni) és beletesszük a csirkemell darabokat a pácos szafttal együtt. Szépen összepirítjuk addig, amíg a hús pörk anyagot nem kap és meg nem puhul. Találáskor meglocsolom egy kevés frissen facsart citromlével és megszórom a korianderrel. Pitával kínálom, de rizzsel (legjobb a basmati) is kitűnő.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2112127821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása