Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Almás pite pohárkrém

2017. február 05. - Heni süt neked

Szokatlan ez így együtt? Ne hidd! Egy gyors desszert, ami ízvilágában visszaidézi az almás pitét, de egy csavarral frissít rajta. Ráadásul nem kell sütni, és max. 15 percen belül elkészül. Ez így már elég csábító? Nem kell hozzá más, mint alma, keksz, sajtkrém (joghurt).

És ha már alapanyagok. Régóta mondom és gyakorlom azt az elvet, hogy NE POCSÉKOLJUNK ételt! Ha marad az ebédből, az esetek nagy részében újra lehet hasznosítani. Ha a zöldség vagy a gyümölcs kicsit nyomottabb, vagy nem egyen forma, az még ízében tökéletes. Nagy örömömre a TESCO-nak is van egy kísérleti programja Perfectly Imperfect néven. Aktívan lépnek fel az élelmiszer-pazarlás ellen, ami nekem is szívügyem. Az a céljuk, hogy a termelői oldalon is segítsék csökkenteni a pazarlást. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy ezek a gyümölcsök, zöldségek csak külsőleg nem felelnek meg a szabványméreteknek, belsőleg ugyanolyan minőségűek és kiválóak, mint szabályos társaik. Ha tudatos vásárlónak tartod magad, és fontos, hogy te tegyél is valamit ez ügyben, akkor szerintem keresd ezt az új, és ami még fontosabb, lényegesen olcsóbb termékcsaládot (egyelőre a teszt jelleg miatt 12 áruházban lehet hozzájutni Magyarországon). Most én is ez használtam, és semmi különbséget nem találtam, mintha   "tökéletes" almát vettem volna. Hiszen valljuk be őszintén, főzéshez nem ugyanolyan  megfelelő ez a típus, mint egy drágább fajta? 

almaspite_poharkrem7.JPG

Hozzávalók 2 átlagos pohárhoz:

  • 3 db alma 
  • 5 dkg keksz - gm diétában pl. Schar keksz
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg krémsajt vagy görög joghurt - lm diétában lm joghurt
  • 4 ek cukor (barna) - vagy ennek megfelelő diabetikus méz
  • 1 ek fahéj
  • 1 mk szegbors
  • 1 csipet só
  • 1 citrom leve

alma.JPG

Elkészítése: 

Hámozzuk meg és magozzuk ki az almákat. Vágjuk fel kisebb kockákra. Egy edényben olvasszunk fel 3 dkg vajat, majd tegyük bele az almát. Cukrozzuk meg, szórjuk meg fahéjjal és az összetört szegfűborssal és a csipet sóval. Végül adjuk hozzá a citromlevet. Amíg az alma puhul és karamellizálódik, addig a kekszet törjük össze egy zacskóban.

almaspite_poharkrem4.JPG

A maradék vajat olvasszuk meg és keverjük össze a kekszmorzsával. Vegyünk elő egy szép poharat (adjuk meg a módját), és kezdjük el rétegezni az összetevőket. Alulra a vajas morzsa, erre jöhet a sajtkrémmel összekevert almaszósz (csak lé, a darabok nem), majd erre jönnek a fűszeres almakockák (ez maga az almás pite töltelék), majd újból a morzsa. Addig ismételjük, amíg a pohár tele nem lesz. A lényeg, hogy a tetejére a vajas morzsa kerüljön. 

almaspite_poharkrem1.jpg
Ezzel elkészült a csábító, finom desszertünk, ami az egész család kedvence lesz! :)

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4712182332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása