Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Különleges ropogtatnivaló, bevállalósaknak

2017. február 11. - Heni süt neked

Hát igen. Ez a snack, nem egy sima sós ropogtatnivaló. Ez bizony egy baconös-mézes verzió. Ha valaki szereti az egyedi ízeket, a különleges ízvilágot, ahol találkozik a sós az édessel, annak ez a recept nagyon be fog jönni! Elkészítése egyszerű. Kiváló sörkorcsolyának egy beszélgetős estén, vagy vendégvárónak baráti, családi összejövetelekre, és könnyed borok remek kísérője is egyben. Nem kell azért megijedni, nem ANNYIRA furcsa ez az ízkombináció, inkább csak hazánkban szokatlan a bacon és a méz párosítása. Korábban már posztoltam egy hasonlót, ott azonban nem volt tészta, csak ropogósra sült bacon szeletek ízesítve :)

Hát akkor lássuk ezt a különlegesen finom, ropogós csodát, ami összesen csak 4 összetevőből készül:

baconos_ropogtatnivalo.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg bacon
  • 1 cs. leveles tészta - gm diétában Shar vagy Mester leves tészta
  • 15 dkg méz - vagy cukormentes méz/juharszirup, esetleg agavé szirup
  • 15 dkg barna cukor - ez el is hagyható cukormentes diétánál

baconos_ropogtatnivalo2_1.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Sütőpapírra tegyük a leveles tésztát. Egy villával szurkáljuk végig a tésztát. Ezután vágjuk kisebb kockákra a bacont, és süssük félig egy serpenyőben. Elég, ha enyhén pirulásig sütjük, hiszen még lesz ideje sülni a sütőben. Ha elkészült, csepegtessük le a zsiradéktól (használjunk papír kéztörlőt). A méz felével kenjük le a tésztát mindenhol, majd tegyük rá a barna cukor felével. Ezután jöhet a bacon, majd a maradék méz, annak tetejére pedig a megmaradt cukor. Tegyük a sütőbe 25 percre, majd vegyük ki és hagyjuk kicsit kihűlni. Egy pizzavágóval vagy éles késsel vágjuk tetszőleges formára (négyzet, téglalap, háromszög). Melegen, langyosan fogyasztható, de másnap az igazi. Nem tudom miért, de nekünk úgy jött be. De persze ez megint ízléstől függ :)

baconos_ropogtatnivalo3_1.jpg

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1412147641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása