Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Házi energiaszelet 30 perc alatt

2017. március 05. - Heni süt neked

 Dübörög a tavasz. És ezt senki nem veheti el már tőlünk! Habár ilyenkor a szervezet ki van éhezve a friss zöldségekre, gyümölcsökre, a zsenge retken kívül még nem sok minden kapható. De kitartás, mindjárt jön a medvehagyma, spárga és aztán a mennyei földieper. Amíg azonban ezek beérnek, szükségünk van megfelelő energiabevitelre, hogy legyőzzük azt a fránya tavaszi fáradtságot, ami jellemezően úrrá lesz rajtunk március-április magasságában. 

Erre egy tökéletes megoldás ez a házilag elkészíthető finomság, ami tele van egészséges csonthéjassal, csodás aszalt gyümölccsel és minden más étvágygerjesztő alapanyaggal. Elkészítése pár perc, ami viszont azután jön, az mindent megér. 

izletes_energiaszelet.jpg

 Hozzávalók:

  • 2 maroknyi mandula (sózott!)
  • 3 ek puffasztott rizs (az is jó, a Hamlet szeletet szétmorzsolsz)
  • 1 maroknyi aszalt áfonya (de szuper a meggy, a sárgabarack vagy épp a mazsola is)
  • 3 ek kókuszpehely - opcionális
  • 4 ek méz vagy juharszirup
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 dl víz
  • 1 mk vanília kivonat

izletes_energiaszelet1.jpg

Elkészítése: 

Egy nagyobb keverőtálban minden száraz alapanyagot keverjünk össze. A mandula azért legyen sós, mert a cukorral/mézzel így lesz harmonikus ízvilág. Egy kis edényben melegítsük fel a cukor és a víz keverékét addig, amíg el nem olvad a cukor, majd adjuk hozzá a mézet is. Ezután gyorsan öntsük a mandulás keverékre, hogy nehogy megdermedjen. Keverjük gyorsan össze az egészet, majd öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Simítsuk el olyan ujjnyi vastagra, majd hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént, borítsuk rá egy vágódeszkára, húzzuk le a sütőpapírt és vágjuk akkora darabokra, amekkorákra csak akarjuk. Szerintem a Sportszelet méretű az igazi. :)

 

izletes_energiaszelet3.jpg

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3012151055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2017.03.07. 11:26:46

@lylaharvey: szia! teljesen mindegy, hiszen csak az edénysége miatt kell, hogy a meleg cuccot vhol ki tudd simítani és ki tudjon hűlni. A vastagságát a simításkor te határozod meg. Egy nem egy folyós vmi :) Sok sikert, majd jelezd, hogy sikerült!!! :)
süti beállítások módosítása