Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Expressz vega ramen leves

2017. március 28. - Heni süt neked

Manapság a pho leves a nagy sztár, de valljuk be a ramen is épp olyan izgalmas, és meglehetősen hasonlít a pho-ra. Most egy rapid és vega variációt mutatok be minden olyan ázsiai leveskedvelőnek, akik szívesen elkészítenék otthon is ezt a finomságot. Tudniillik ez nem lehetetlen. Habár az eredeti ázsiai kifőzdékhez nem fog 100%-ban hasonlítani, de hogy megközelítőleg azonos ízvilágot kapunk, az bizonyos. És ez nem kevés. Tudniillik hazai alapanyagokból, szinte bármelyik ázsiai boltban kapható alapfűszerből (miso paszta, rizstészta, szójaszósz stb..), valamint kis fantáziával fantasztikus vegetáriánus ramen levest készíthetünk. Persze, ha nagyon vágyunk húsra, akkor azzal is elkészíthető (ajánlott kacsa-, vagy marhahúsból), de az kicsit más főzési technikát igényel (elő kell főzni/sütni a húst). 

De most térjünk vissza az én vegetáriánus ramenemre, ami attól expressz, hogy vegasága miatt és kis egyszerűsítéssel sokkal gyorsabban elkészül:


vega_ramen_leves.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kókusz zsír vagy 3 ek növényi olaj
  • 1 ek miso paszta
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 1,5 l zöldség alaplé vagy víz
  • fél fej lilahagyma
  • 1 fej szép, friss hónapos retek
  • 1 szál újhagyma (és annak zöld része)
  • 2 db főtt tojás
  • fél csomag natúr tofu
  • fél csomag rizstészta (metélt) - itt hajdina tészta
  • fél hegyes zöldpaprika
  • 2 ek Sriracha - vagy egyéb chilikrém
  • 1 ek szezámolaj
  • 1,5 dl világos szójaszósz
  • 1 fél lime 

vega_ramen_leves2.jpg

Elkészítése:

A zsiradékon futtassuk meg az apró kockára vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a miso pasztát, majd tegyük bele a lereszelt gyömbért és a megtört fokhagyma gerezdeket. Öntsük fel az alaplével, fűszerezzük a szójaszósszal, Srirachával és szezámolajjal, majd forraljuk fel. A tofut kockázzuk fel és adjuk a leveshez. Ezzel is forrjon még egyet. Mindeközben főzzük meg a tojásokat és a tésztát is főzzük ki. Aprítsuk fel a paprikát, a lilahagymát, az újhagymát és külön annak zöldjét, valamint negyedeljük a lime-ot is. Ez az egész 15 perc alatt elkészül. Maximum. És akkor jöhet a tálalás. A tésztára merjünk a levesből (tofustól), majd helyezzük körbe köré a felkarikázott zöldségeket, ízlésesen. Frissen, melegen tálaljuk. Ha tudjuk, együk evőpálcikával, úgy az igazi. Ha nem megy, használjunk a kanál mellett villát is nyugodtan. 

Jó étvágyat hozzá!

vega_ramen_leves3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr212349683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.