Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Könnyű, tavaszi zöldségsaláta

2017. április 17. - Heni süt neked

Húsvét végével (is) vágyom a ropogós, friss kevert saláták ízére. Ilyenkor, tavasz beköszöntével azonnal jelez a szervezetem, hogy nem kívánja a nehéz ételeket (főleg így, az ünnepek után), helyette a könnyed, zöldséges salátákat részesíti előnyben. Hát, megértem magam. :) Ez a saláta is olyan, amit bármikor elkészíthetünk. Ebédre, vacsorára, de akár két étkezés között is. Szinte minden hozzávaló megtalálható egy átlagos háztartásban, így még ez is könnyíti az elkészítését. Dobjuk fel magunkat friss ízekkel, vitaminokkal, kezdjük el a könnyebb ételeket fókuszba helyezni. Itt az ideje.

zoldseg_salata3.jpg

Hozzávalók:

  • 1 db alma
  • 1 kis db saláta cukkini
  • 1 szál sárgarépa
  • 1/4 fej lilahagyma
  • 1 sárga (vagy piros) kápia paprika
  • 1 db citrom
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 2 tk méz - opcionális
  • 15 dkg sonka - opcionális

zoldseg_salata.jpg

Elkészítése:

A cukkinit és a répát spirálozón tekerjük le (ha nincs ilyen eszközünk, akkor vágjuk nagyon vékony csíkokra). Sózzuk le, borsozzuk meg. Az almát, a paprikát kockázzunk fel, majd adjuk a cukkinis répához. Csavarjuk bele a citrom levét. Tegyük bele az apróra vágott lilahagymát is. Keverjük alaposan össze, majd locsoljuk meg az olívaolajjal. Ezzel el is készültünk.

Ha szeretnénk, ízesítsük kevés mézzel. Ha kívánjuk, kockázzunk bele sonkát. Azonnal fogyaszthatjuk, de az is jót tesz neki, ha kicsit hagyjuk összeérni az ízeket.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7112338415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.