Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Spenót saláta meleg mézes-baconös öntettel

2017. május 02. - Heni süt neked

Ha vágynál egy ízes, tartalmas és különleges salátára, akkor ezt pont neked találták ki. Tökéletes egytál étel vagy épp köret egy szelet sülthöz. Ebédre, vacsorára kitűnő és gyors megoldás lehet. Egy saláta, ami a nagy húsimádókat is meghatja. Kihagyhatatlan. 

Íme:

 

meleg_spenot_salata_baconnel1.jpg

Hozzávalók:

  • 2 cs. bébi spenót
  • 3-4 db csiperke gomba
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 csík bacon
  • 1 db krumpli
  • 2 db főtt tojás
  • só, bors
  • 1 tk liszt - vagy keményítő
  • 3 ek méz
  • 0,5 dl almaecet
  • 1 - 1,5 dl tej

meleg_spenot_salata_baconnel2.jpg

Elkészítése:

Vágjuk negyedbe, majd szeleteljük fel vékonyra a krumplit héjastól, a bacont kockázzuk fel és süssük ki ropogósra a krumplival együtt egy serpenyőben. Vegyük ki őket. A megmaradt zsiradékon futtassuk meg a lisztet, öntsük fel a tejjel, keverjük habverővel simává. Adjuk hozzá a mézet és az almaecetet. Sózzuk. Sűrűsödésig keverjük folyamatosan. Ha keményítővel készítjük, akkor melegítsük fel a mézet, adjuk hozzá az ecetet, szórjuk meg a keményítővel, majd öntsük fel a tejjel. Keverjük csomómentesre. Hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni.

Egy tálba tegyük bele a spenótot, a vékonyra felszeletelt gombát, a szétnyomott fokhagymákat, a sült bacont és krumplit, valamint a felkarikázott keményre főtt tojást. Keverjük óvatosan össze. Sózzuk, borsozzuk. Most jöhet az öntet.

Ezzel el is készült ez a csodásan pikáns, ízletes saláta. 

meleg_spenot_salata_baconnel.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9712393579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Liriodendron 2017.05.07. 15:57:47

Hú, ez nagyon finom lett, köszönöm. Kicsit személyre szabtam - a bacon zsírjára dobtam a hagymát, a fokhagymát, a gombát, és az előzőleg kockára vágott és megfőzött krumplit (+só, bors), és amikor minden megpirult, azt az egészet hozzáadtam a spenóthoz és a főtt tojáshoz. Az öntetet (amiért külön köszönet, nem ismertem) külön kínáltam.
(A lilahagyma egyébként kimaradt a leírásból, csak a hozzávalók között szerepel.)