Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Pikk-pakk zabpelyhes kocka 3 összetevőből

2017. május 28. - Heni süt neked

Ha gyorsan, de tényleg gyorsan kell valami egyszerű, egészséges, de ütős sütit összedobnunk, akkor ez legyen az! Sütés nélkül, összesen 3 alapanyagból készül. Ez már azért elég csábító, ugye? És ha még azt is elárulom, hogy ez a 3 összetevő a méz, mogyoróvaj és zabpehely, akkor egyre biztosabb, hogy felkeltettem a figyelmed. Leginkább a gyerekeink lesznek hálásak, ha egy-egy ilyen kocka bekerül az uzsonnás dobozba, de abban is biztos vagyok, hogy pasijaink is örömmel lopkodnak majd belőle.

Kinézetre nem egy Ryan Gosling, de ízre abszolút van olyan csábító, mint az említett sármőr.

zabpelyhes_kocka.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg kisszemű zabpehely - gm diétában gm zabpehely
  • 15 dkg méz (ez kb. 4-5 ek.)
  • 20 dkg mogyoróvaj

 

Elkészítése:

Egy kisebb jénait béleljünk ki folpackkal. Melegítsük fel a mézet és a mogyoróvajat együtt. Én a mikróban tettem ezt 1-2 perc alatt, de ha valakinek ellenérzése van ezzel a gépezettel, az nyugodtan tegye ezt egy kisebb edényben és a tűzhelyen. Keverjük össze ezt a mixet a zabpehellyel. Először csak csak a felét öntsünk bele, majd fokozatosan a maradékot, figyelve, hogy biztosan felveszi-e az összeset, vagy elég kicsit kevesebb is. Öntsük bele a jénaiba, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy annyira megdermedjen, hogy kockákra tudjuk felszeletelni. 

Tárolni lehet a hűtőben, de kint is hagyhatjuk. Ekkor azonban puhább, omlósabb lesz, ezzel számoljunk.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4312365155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása