Emlékeztek még a gyors és nagyon egyszerű és isteni finom bögrés sütire? Amikor mindenből bögrényi, leginkább joghurtos pohárnyi az egység? Ami főleg meggyel zseniális, de idény után szinte bármivel működik? Ugye megvan? Na, ő az. A régi, bevált süti. Ami ugyanolyan mennyei most is, nem csak akkor. Ugyanolyan, habár nem trendi. Annál sokkal jobb! Ez az a finomság, amit jó elővenni, mert kategóriájában ő a legjobb. Szóval ne légy rest, se sznob, készítsd csak el, mert nagyon megéri :)
- 50 dkg meggy
- 2 db tojás
- 1 pohár joghurt - lm diétában lm joghurt
- 1 pohár cukor - vagy ennek megfelelő eritrit
- 1 pohár olaj
- 3 pohár liszt - gm diétában Schar liszt mix
- fél csomag sütőpor
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy kivajazott tűzálló tálba tegyük bele a meggyet. Az összes többi hozzávalót keverjük ki simára egy tálban (a joghurt poharát használjuk a többi hozzávaló mértékegységeként). Öntsük rá a tésztát a meggyre, majd tegyük a sütőbe 20-25 percre. Ha kívánjuk, porcukorral hintsük meg a tetejét tálaláskor. Ennyi az egész! :) Jó étvágyat hozzá!